Hermelínové překvapení

Tento český plísňový sýr znají asi všichni. Je charakteristický bílou plísní na povrchu a vnitřek voní podobně jako žampiony. Před použitím ho raději nechte pár desítek minut odpočívat při pokojové teplotě.

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách


Zelené fazolky řadíme mezi nejzdravější zeleninu, se kterou se navíc báječně shazují přebytečná kila. Mají totiž jen nepatrné množství kalorií. Pokud byste naplnili 1 šálek zelenými lusky, bude celá porce obsahovat jen 37 kalorií. V takovém šálku byste měli až 4 g vlákniny, což pomáhá zahnat pocit hladu.



Hermelín v listovém těstě


Listové těsto v dnešní době připravuje jen málo lidí, neboť jeho příprava není až tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát. Proto se většinou oplatí koupit si listové těsto v obchodě a to za příznivou cenu. Toto těsto je výhodné především kvůli jeho univerzálního použití.


Můžete z něj připravit drobné občerstvení k vínu či pivu a hodí se i pro přípravu slaných či sladkých koláčů. Pokud jej chcete podávat při slavnostních příležitostech, uplatní se i při přípravě krutí rolády či lososu pečeném v těstíčku a dalších podobných sofistikovanějších pokrmech.

Grilovaný fitness hermelín


Ledový salát se pyšní nádhernou světle zelenou barvou. Je lehký a také umí skvěle osvěžit organismus. Má nasládlou, šťavnatou chuť a při konzumaci krásně křupe. Pomáhá zmírnit stres, má zklidňující účinky na nervy a díky lactucinu pomáhá při problémech s usínáním.




Hermelín plněný houbami


Houby jsou bohaté hlavně na vitamín B, pomáhají tak při srdečních onemocněních, migrénách, ale dokážou zmírnit i často podceňované deprese. Houby obsahují další účinné látky, které podporují vylučování cholesterolu, což znamená, že s jejich pomocí lze regulovat jeho hladinu v krvi. Posilují navíc imunitu a působí i jako prevence proti vzniku nádorů či makulární degenerace.






přidejte na:

28. 02. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář