Houbové delikatesy

Houby v sobě ukrývají spoustu cenných a výživných látek. Zkuste si je připravovat častěji. Vždyť existuje tolik skvělých receptů, ve kterých houby naprosto vyniknou.

#tescoma-velmi-siroky 

Houbová omeleta


Žampiony jsou oblíbené houby, které se v našich kuchyních vyskytují pravděpodobně nejčastěji. Mají bílé či hnědé klobouky a najdete je na okrajích hájů, ve vysoké trávě či na zahradách, neboť jsou nenáročné na pěstování.


V kuchyni je využíváme při přípravě zeleninových jídel, hodí se do polévek, omáček, krémů, omelet, ale i do salátů, pomazánek, k masu či těstovinám. Abyste zachovali jejich barvu, můžete je jemně zakápnout citronovou šťávou.



Houbová rýže

V kuchyni používáme nejčastěji tymián obecný (mateřídouška dymián) nebo citronový (mateřídouška citronová). Pokud tuto bylinku s výrazným aroma máte rádi, můžete si vypěstovat i vlastní keřík.


Tak ji budete mít při vaření neustále po ruce. Tuto bylinku můžete všestranně využít. Přidává se do polévek, omáček, salátů, ale dochucuje i těstoviny, rýži, kysané zelí a podobně. Používá se i při přípravě domácích nádivek, uzenin, ale hodí se i k rybám, zvěřině nebo na pizzu či langoše.

Houbové pečenáčky


Ocet prospívá především našemu zažívání. Čistí tělo, redukuje množství šťáv v těle a celkově se stará o to, aby potraviny putovaly tou správnou cestou. V kuchyni jej využíváme jako ochucovadlo a také je to ideální prostředek ke konzervaci potravin. Rozlišujeme přes 2 nejrůznějších druhů octů. Rozdíl je v tom, z čeho jsou vyrobeny.




Houbový závin


Pokrmy z hub jsou v naší kuchyni velmi oblíbené. Ke zvýšení jejich výživné hodnoty je doporučujeme podávat spolu s vejci, kyselým mlékem, smetanou, bramborami či těstovinami. Aby houby byly stravitelnější, stačí je nakrájet nadrobno a trochu je okyselit. To můžeme provést pomocí octa, citronové šťávy nebo přidáním koření.







#damejidlo-siroky 

přidejte na:

11. 09. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář