Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Houbové pečenáčky

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
3207 kalorií 4.0g cukrů 157.0g tuků 53.0g bílkovin

Příprava

Vybereme si větší houby, které nakrájíme na plátky silné asi 7 mm.
Připravíme si trojobal - vejce rozšleháme s kapkou vody, osolíme je a lehce opepříme, dále si připravíme hladkou mouku a strouhanku.
Plátky hub obalujeme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Smažíme je dozlatova v rozehřátém oleji.
Svaříme si nálev:
Vodu s octem osolíme asi 2 lžičkami soli, přisladíme cukrem a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme lehce schladnout.
Osmažené plátky hub naskládáme do sklenic, proložíme je cibulí nakrájenou na proužky, do každé sklenice přidáme 1 bobkový list, lžičku nového koření, lžičku kuliček pepře a snítku rozmarýnu.
Houby ve sklenicích zalijeme až po okraj teplým nálevem, zavíčkujeme a na 2-3 dny uložíme do chladu.
Je to výborné pohoštění k pivu nebo vínu.

Bulb Tip k receptu

Množství nálevu a koření si musíme přizpůsobit podle toho, kolik chceme naložit hub. Toto je množství zhruba na 3 sklenice.


Přidat na Pinterest
Angel 666

04. 10. 2010, Recept navštíven: 1640x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tak opravdu jsem si pochutnala - ještěže letošní podzim byl na houby přece jen přející.

11. 11. 2012, 12:26

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi inšpirujuci recept,dobrý na vyskúšanie

29. 10. 2016, 19:08

Přidat komentář
Jozef
Tak tento recept nemá chybu.Skutočne vynikajúci. Jozef.

Jozef 05. 10. 2010, 08:37

Facebook komentáře