Houbové pečenáčky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

3207 kalorií
4.0g cukrů
157.0g tuků
53.0g bílkovin


Příprava

Vybereme si větší houby, které nakrájíme na plátky silné asi 7 mm.
Připravíme si trojobal - vejce rozšleháme s kapkou vody, osolíme je a lehce opepříme, dále si připravíme hladkou mouku a strouhanku.
Plátky hub obalujeme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Smažíme je dozlatova v rozehřátém oleji.
Svaříme si nálev:
Vodu s octem osolíme asi 2 lžičkami soli, přisladíme cukrem a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme lehce schladnout.
Osmažené plátky hub naskládáme do sklenic, proložíme je cibulí nakrájenou na proužky, do každé sklenice přidáme 1 bobkový list, lžičku nového koření, lžičku kuliček pepře a snítku rozmarýnu.
Houby ve sklenicích zalijeme až po okraj teplým nálevem, zavíčkujeme a na 2-3 dny uložíme do chladu.
Je to výborné pohoštění k pivu nebo vínu.

Tip k receptu

Množství nálevu a koření si musíme přizpůsobit podle toho, kolik chceme naložit hub. Toto je množství zhruba na 3 sklenice.

přidejte na:
Angel 666

04. 10. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Tak opravdu jsem si pochutnala - ještěže letošní podzim byl na houby přece jen přející.
Ajaja 11. 11. 2012, 13:26
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi inšpirujuci recept,dobrý na vyskúšanie
hanka 29. 10. 2016, 21:08
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept vydarený a chutný
dušanka 20. 12. 2019, 15:33