Italské gnocchi

Gnocchi jsou italskou variantou celosvětově rozšířených noků. Noky jsou jistě všem dobře známé - jedná se o malé knedlíčky vyrobené z pšeničné nebo kukuřičné mouky, krupice, vajec, sýra ricotta, ale nejčastěji z brambor.

Samozřejmě můžete zakoupit gnocchi jako polotovar, ale jejich výroba je snadná a časově nenáročná, takže doporučujeme ji vyzkoušet ve Vaší kuchyni! Podle následujícího jednoduchého receptu to jistě půjde jako po másle:

  • 1 kg brambor uvařte ve slupce, po vychladnutí oloupejte a rozmačkejte ve velké míse.
  • Přidejte 300 gramů polohrubé mouky, jedno vejce a sůl. Vypracujte těsto.
  • Na pomoučněném válu tvořte tenké válečky, ze kterých nožem ukrajujte přibližně dvoucentimetrové kousky.
  • Vařte v osolené vodě přibližně dvě minuty, dokud gnocchi nevyplavou.

#tescoma-akce-velmi-siroky


Blaťáckým zlatem je v našich končinách nazýván sýr typu Bel Paese, což je italský druh poloměkkých sýrů z Lombardie.

Vyznačuje se unikátní mléčnou chutí s delikátním hořkým nádechem, který se podobá mandlím nebo ořechům. Na povrchu je zbarven zlatavě, což bylo původně zapříčiněno zráním ve sklepích, dnes může být uměle dobarvován.

Vyrábí se z kravského mléka, svou charakteristickou vláčnou konzistenci si zachovává i v případě, že je vyroben z mléka se sníženým obsahem tuku.





Cuketa je jednoznačně synonymem zdravého životního stylu. Tato zelenina z rodiny tykví je k dostání v obchodech celoročně a navíc je velmi jednoduché ji vypěstovat, a to dokonce i na balkoně panelového domu. Využijete ji v teplé i studené kuchyni.

Obsahuje velké množství vody a velmi malé množství sacharidů. Vlákninou, karotenem a draslíkem přispívá k dobrému zdravotnímu stavu Vašeho těla a pomáhá vyplavovat škodliviny.




Bešamelová omáčka je základní světlá omáčka, bez níž se žádný opravdový kuchař při svém vaření neobejde. Naštěstí je velmi jednoduchá na přípravu, takže nemusíte zbytečně utrácet za polotovar v obchodech.

Tmavou máslovou jíšku (tedy rozehřáté máslo, do kterého jsme vhodili hladkou pšeničnou mouku) stačí zalít mlékem, rozšlehat všechny případné hrudky a důkladně provařit. Následně je třeba bešamel dochutit muškátovým květem (nikoliv muškátovým oříškem) a nadrobno nakrájenou cibulí. 

Základ pro vynikající světlé omáčky nebo už dokončená příloha například k masu jsou tak hotové za pár minut.

#chefparade-siroky 

přidejte na:
Eliška

13. 04. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář