Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bramborové gnocchi se špenátem a žampióny v nivové omáčce

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 5min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 25min , porce

742 kalorií, 0.0g cukrů, 59.0g tuků, 26.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a ihned ji zalijeme mlékem. Dobře rozmícháme na hladký bešamel, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, nasekané stroužky česneku a najemno pokrájenou anglickou slaninu. Špenát dáme do cedníku, spaříme ho vroucí vodou a vymačkaný nasekáme. Pak ho také přidáme do bešamelu a chvíli vše povaříme. Po chvíli přidáme víno a nastrouhanou Nivu. Promícháme, a až se sýr rozpustí, podle potřeby rozředíme a dochutíme.
Gnocchi dáme na talíř a přelijeme připravenou omáčkou.

Angel 666

24. 10. 2009, Recept navštíven: 6905x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Obyčejné bramborové knedlíky

Obyčejné bramborové knedlíky

Neoloupané brambory uvaříme. Necháme trochu vychladnout a nastrouháme na jemno. Smícháme se solí, vejci, mo...

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a ...

Smažené bramborové knedlíčky do polévky

Smažené bramborové knedlíčky do polévky

Brambory oloupeme, omyjeme, uvaříme a nastrouháme na jemném struhadle. 30 g másla utřeme se žloutkem, přidá...

Bramborové hranolky

Bramborové hranolky

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na hranolky (středně silné proužky). Nakrájené hranolky opláchneme ...

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody a v...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bramborové gnocchi se špenátem a žampióny v nivové omáčce Link-arrow
Thumb.9915

Domácí bramborové gnocchi

Nejprve si dáme vařit hrnec osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim ...


Přidat recenzi
Přidat komentář
bottle
Gnocchi používáte koupené, nebo si je děláte na způsob českých halušek?

bottle 24. 10. 2009, 23:15

Angel 666
Gnocchi používám domácí - viz. další recept. A má hlava děravá, omlouvám se všem, z recepu úplně vypadly žampióny. Tak tedy asi 6 žampiónů nakrájíme na plátky, orestujeme dozlatova na oleji a naklademe je na talíři na hotové smíchané gnocchi.

Angel 666 25. 10. 2009, 13:47

bottle
děkuji, hledám totiž dobrý recept na gnocchi, prostě se mi pořád nějak nedaří:)

bottle 25. 10. 2009, 15:22

Angel 666
Mně se nejvíce tenhle recept osvědčil. Gnocchi jsou měkoučké a nerozvářejí se. Takdržím palce, ať se také daří.

Angel 666 25. 10. 2009, 18:22

janulkam
Moch chutné. já víno nedávala, ale taky je to fajn

janulkam 26. 10. 2009, 18:07

Facebook komentáře