Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bramborové gnocchi se špenátem a žampióny v nivové omáčce

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 25min
Nutriční hodnoty
742 kalorií 0.0g cukrů 59.0g tuků 26.0g bílkovin

Příprava

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a ihned ji zalijeme mlékem. Dobře rozmícháme na hladký bešamel, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, nasekané stroužky česneku a najemno pokrájenou anglickou slaninu. Špenát dáme do cedníku, spaříme ho vroucí vodou a vymačkaný nasekáme. Pak ho také přidáme do bešamelu a chvíli vše povaříme. Po chvíli přidáme víno a nastrouhanou Nivu. Promícháme, a až se sýr rozpustí, podle potřeby rozředíme a dochutíme.
Gnocchi dáme na talíř a přelijeme připravenou omáčkou.


Přidat na Pinterest
Angel 666

24. 10. 2009, Recept navštíven: 7398x


Přidat recenzi
Přidat komentář
bottle
Gnocchi používáte koupené, nebo si je děláte na způsob českých halušek?

bottle 24. 10. 2009, 23:15

Angel 666
Gnocchi používám domácí - viz. další recept. A má hlava děravá, omlouvám se všem, z recepu úplně vypadly žampióny. Tak tedy asi 6 žampiónů nakrájíme na plátky, orestujeme dozlatova na oleji a naklademe je na talíři na hotové smíchané gnocchi.

Angel 666 25. 10. 2009, 13:47

bottle
děkuji, hledám totiž dobrý recept na gnocchi, prostě se mi pořád nějak nedaří:)

bottle 25. 10. 2009, 15:22

Angel 666
Mně se nejvíce tenhle recept osvědčil. Gnocchi jsou měkoučké a nerozvářejí se. Takdržím palce, ať se také daří.

Angel 666 25. 10. 2009, 18:22

janulkam
Moch chutné. já víno nedávala, ale taky je to fajn

janulkam 26. 10. 2009, 18:07

Facebook komentáře