Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Gnocchi

Gnocchi

Přidat na Pinterest
Výrobek z bramborového těsta, česky nok. Vyrábí se z těsta, které obsahuje kukuřičnou nebo pšeničnou mouku, brambory, vejce. Můžeme přidat i další přísady, které ovlivní chuť noku (špenát). Z těsta vytvarujeme jednotlivé noky, vaříme je ve vroucí slané vodě několik minut. Velikostně jsou menší než naše tradiční noky, také je v nich vytvořena prohlubeň a z jedné strany jsou strukturované (to aby na nich lépe držela omáčka). Do vody vhazujeme každý nok zvlášť, aby nedošlo ke slepení. Po uvaření je jejich povrch slizký. Podáváme je samotné, zapékané se sýrem, fazolkami, slaninou, žampiony nebo jako přílohu k nejrůznějším omáčkám, do polévek.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Gnocchi dáme vařit podle návodu. Když jsou vařené, vybereme je cedníkem do mísy a do vařící vody po nočkách...

Krémové gnocchi s brokolicí a cuketou

Krémové gnocchi s brokolicí a cuketou

V osolené vodě uvaříme gnocchi. Na oleji orestujeme růžičky brokolice a nakrájenou cuketu. Přilijeme smeta...

Gnocchi s kuřecím masem na kari

Gnocchi s kuřecím masem na kari

Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Kuřecí prsa si nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme na malé...

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanovou zálivkou

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanovou zálivkou

Rozehřejte gril v troubě. Na pánvi prudce osmažte kuřecí maso na kousky, nesolte. Noky uvařte podle návodu,...

Bramborové noky se špenátem a slaninou

Bramborové noky se špenátem a slaninou

Noky uvaříme podle návodu.V hluboké pánvi opečeme na oleji cibulku,aby zesklovatěla,přidáme plísnový sýr a ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Gnocchi Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře