Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Gnocchi dáme vařit podle návodu. Když jsou vařené, vybereme je cedníkem do mísy a do vařící vody po nočkách vhodíme špenátové lístky. Necháme je povařit asi 20 vteřin, pak je také scedíme a přidáme do mísy k nokům, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný sýr a vše zalijeme smetanou.
Anglickou slaninu nakrájíme na malé nudličky a na rozehřáté pánvi dobře orestujeme. Slaninu vsypeme do cedníku, abychom se zbavili přebytečného vypečeného tuku a okapanou také přimícháme. Připravenou směs rozdělíme po porcích do menších zapékacích misek. Nakonec nakrájíme Blaťácké zlato na malé kostičky a každou porci navrchu posypeme.
Zapneme v troubě gril a necháme ho dobře rozehřát, pak misky vložíme pod gril a necháme gnocchi asi 15-20 minut gratinovat dozlatova.
Gnocchi servírujeme přímo v zapékacích miskách.
29. 05. 2012