Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

1611 kalorií
10.0g cukrů
80.0g tuků
52.0g bílkovin


Příprava

Gnocchi dáme vařit podle návodu. Když jsou vařené, vybereme je cedníkem do mísy a do vařící vody po nočkách vhodíme špenátové lístky. Necháme je povařit asi 20 vteřin, pak je také scedíme a přidáme do mísy k nokům, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný sýr a vše zalijeme smetanou.
Anglickou slaninu nakrájíme na malé nudličky a na rozehřáté pánvi dobře orestujeme. Slaninu vsypeme do cedníku, abychom se zbavili přebytečného vypečeného tuku a okapanou také přimícháme. Připravenou směs rozdělíme po porcích do menších zapékacích misek. Nakonec nakrájíme Blaťácké zlato na malé kostičky a každou porci navrchu posypeme.
Zapneme v troubě gril a necháme ho dobře rozehřát, pak misky vložíme pod gril a necháme gnocchi asi 15-20 minut gratinovat dozlatova.
Gnocchi servírujeme přímo v zapékacích miskách.

přidejte na:
Angel 666

29. 05. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
katka16031
velmi nam to chutilo

02. 04. 2016, 20:03

dušanka
recept sa velmi osvedčil

14. 12. 2016, 20:39

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.