Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 30min
Nutriční hodnoty
1611 kalorií 10.0g cukrů 80.0g tuků 52.0g bílkovin

Příprava

Gnocchi dáme vařit podle návodu. Když jsou vařené, vybereme je cedníkem do mísy a do vařící vody po nočkách vhodíme špenátové lístky. Necháme je povařit asi 20 vteřin, pak je také scedíme a přidáme do mísy k nokům, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný sýr a vše zalijeme smetanou.
Anglickou slaninu nakrájíme na malé nudličky a na rozehřáté pánvi dobře orestujeme. Slaninu vsypeme do cedníku, abychom se zbavili přebytečného vypečeného tuku a okapanou také přimícháme. Připravenou směs rozdělíme po porcích do menších zapékacích misek. Nakonec nakrájíme Blaťácké zlato na malé kostičky a každou porci navrchu posypeme.
Zapneme v troubě gril a necháme ho dobře rozehřát, pak misky vložíme pod gril a necháme gnocchi asi 15-20 minut gratinovat dozlatova.
Gnocchi servírujeme přímo v zapékacích miskách.


Přidat na Pinterest
Angel 666

29. 05. 2012, Recept navštíven: 4776x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi nam to chutilo

02. 04. 2016, 20:03

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept sa velmi osvedčil

14. 12. 2016, 20:39

Přidat komentář

Facebook komentáře