Každý z nás chtěl někdy vyzkoušet nějaký zajímavý recept, který obsahoval čerstvé bylinky. Nezbývalo tedy nic jiného, než si zakoupit celý květináč. Když jsme bylinky použili, mnohdy zbytek v květináči uhynul nebo uschnul, protože se nedokázal aklimatizovat na nové prostředí vašeho domova. Tomu ale teď můžete předejít a uchovat čerstvost a aroma celé rostlinky tím, že ji nasekáte, nebo na drobno nakrájíte a zmrazíte ve formě na led. Je to velice jednoduché: nasekané bylinky napěchujete do formy a zalijete vodou. Pak už jen necháte zmrznout v mrazničce. Mražené bylinky vyklepejte a dejte do krabiček nebo mrazících sáčků a dobře popište, abyste věděli, pro co sáhnout, až to bude potřeba. Zpracovat si takto můžete například petržel do polévky. Stačí jen vytáhnout dvě nebo tři kostičky ledu s mraženou petrželkou, hodit je do uvařené polévky, nechat krátce projít varem a je hotovo.
danielone 23. 10. 2009, 04:02
vall 26. 10. 2009, 11:04
Roxana 30. 10. 2009, 11:25
veerac 20. 11. 2009, 21:36
Ajaja 23. 11. 2009, 22:54
oriestok 25. 11. 2009, 23:41
veerac 26. 11. 2009, 20:24
Ajaja 26. 11. 2009, 22:39