Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jak uchovat čerstvé bylinky po celý rok i déle?

6312_small

Každý z nás chtěl někdy vyzkoušet nějaký zajímavý recept, který obsahoval čerstvé bylinky. Nezbývalo tedy nic jiného, než si zakoupit celý květináč. Když jsme bylinky použili, mnohdy zbytek v květináči uhynul nebo uschnul, protože se nedokázal aklimatizovat na nové prostředí vašeho domova. Tomu ale teď můžete předejít a uchovat čerstvost a aroma celé rostlinky tím, že ji nasekáte, nebo na drobno nakrájíte a zmrazíte ve formě na led. Je to velice jednoduché: nasekané bylinky napěchujete do formy a zalijete vodou. Pak už jen necháte zmrznout v mrazničce. Mražené bylinky vyklepejte a dejte do krabiček nebo mrazících sáčků a dobře popište, abyste věděli, pro co sáhnout, až to bude potřeba. Zpracovat si takto můžete například petržel do polévky. Stačí jen vytáhnout dvě nebo tři kostičky ledu s mraženou petrželkou, hodit je do uvařené polévky, nechat krátce projít varem a je hotovo.

 

6314_small

Fotogalerie

Šéfredaktor

19. 09. 2009


Přidat komentář
danielone
dobre rady

danielone 23. 10. 2009, 02:02

vall
Toto je opravdu dobrý tip. Také jej používám.

vall 26. 10. 2009, 10:04

Roxana
Dělám to taky, dokonce i s vývarem co mi zbude, je to jako masox, ale musím ho nechat trochu vyvařit, abych nemrazila vodu...

Roxana 30. 10. 2009, 10:25

veerac
Šnitlík mrazím i jen tak (bez vody) v dobře uzavřené nádobce.

veerac 20. 11. 2009, 20:36

Ajaja
Tak nejen šnytlík, ale i oregano, rozmarýnu, bazalku... stačí jen do nějaké krabičky a šup s tím na mrazák, zalití vodou není nutné.

Ajaja 23. 11. 2009, 21:54

oriestok
Tiez to takto robim. Tento sposob sa mi najlepsie osvedcil - bylinky si zachovaju chut aj farbu.

oriestok 25. 11. 2009, 22:41

veerac
Nevýhoda je v tom, když jsou tam delší dobu, tak se nedá k nim dát žádné těsto (pečivo). Jinak pojme bylinkovou vůni.

veerac 26. 11. 2009, 19:24

Ajaja
Když jsou uzavřené v krabičce, tak natáhnutí pachu nehrozí.

Ajaja 26. 11. 2009, 21:39

Facebook komentáře