Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jak uchovat čerstvé bylinky po celý rok i déle?

6312_small

Každý z nás chtěl někdy vyzkoušet nějaký zajímavý recept, který obsahoval čerstvé bylinky. Nezbývalo tedy nic jiného, než si zakoupit celý květináč. Když jsme bylinky použili, mnohdy zbytek v květináči uhynul nebo uschnul, protože se nedokázal aklimatizovat na nové prostředí vašeho domova. Tomu ale teď můžete předejít a uchovat čerstvost a aroma celé rostlinky tím, že ji nasekáte, nebo na drobno nakrájíte a zmrazíte ve formě na led. Je to velice jednoduché: nasekané bylinky napěchujete do formy a zalijete vodou. Pak už jen necháte zmrznout v mrazničce. Mražené bylinky vyklepejte a dejte do krabiček nebo mrazících sáčků a dobře popište, abyste věděli, pro co sáhnout, až to bude potřeba. Zpracovat si takto můžete například petržel do polévky. Stačí jen vytáhnout dvě nebo tři kostičky ledu s mraženou petrželkou, hodit je do uvařené polévky, nechat krátce projít varem a je hotovo.

 

6314_small

Fotogalerie

Šéfredaktor

19. 09. 2009

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
danielone
dobre rady

danielone 23. 10. 2009, 02:02

vall
Toto je opravdu dobrý tip. Také jej používám.

vall 26. 10. 2009, 10:04

Roxana
Dělám to taky, dokonce i s vývarem co mi zbude, je to jako masox, ale musím ho nechat trochu vyvařit, abych nemrazila vodu...

Roxana 30. 10. 2009, 10:25

veerac
Šnitlík mrazím i jen tak (bez vody) v dobře uzavřené nádobce.

veerac 20. 11. 2009, 20:36

Ajaja
Tak nejen šnytlík, ale i oregano, rozmarýnu, bazalku... stačí jen do nějaké krabičky a šup s tím na mrazák, zalití vodou není nutné.

Ajaja 23. 11. 2009, 21:54

oriestok
Tiez to takto robim. Tento sposob sa mi najlepsie osvedcil - bylinky si zachovaju chut aj farbu.

oriestok 25. 11. 2009, 22:41

veerac
Nevýhoda je v tom, když jsou tam delší dobu, tak se nedá k nim dát žádné těsto (pečivo). Jinak pojme bylinkovou vůni.

veerac 26. 11. 2009, 19:24

Ajaja
Když jsou uzavřené v krabičce, tak natáhnutí pachu nehrozí.

Ajaja 26. 11. 2009, 21:39

Facebook komentáře