Jelikož ráda peču s kandovaným ovocem, děláme si toto sami doma. Začíná se s třešněmi a postupně pak meruňky, ryngle, hrušky, švestky a nakonec dýně s malinovou esencí a ananasovou. Jak ovoce dozrává tak je mírně uvaříme v silném roztoku cukru. Necháme den stát, pak jej opět zahřejeme a na další den je necháme okapat, ale před tím jsme toto lehce ohřáli. Okapané ovoce pak klademe na plata ze sušičky ovoce a necháme samovolně usychat, za občasného otáčení a posypání povrchu krystalovým cukrem. Jakmile je ovoce vyschlé tzn. že již na povrchu nelepí, dáme toto do krabiček a skladujeme v ledničce až do posledního kandování dýně. Ovoce je nutno zbavit pecek a jádřinců. Dýni kandujeme v cukerném roztoku s malinovou esencí a s ananasovou esencí. Roztok, který zůstane po kandování, okyselíme kyselinou citronovou a používáme ja sibup. Konečná fáze je pak krájení na menší kousky a opět toto skladujeme v ledničce.
© 2024, Railsformers s.r.o.
Ajaja 27. 03. 2010, 18:20
mozek 28. 03. 2010, 13:14
Ajaja 29. 03. 2010, 21:16