Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí kandované ovoce

Jelikož ráda peču s kandovaným ovocem, děláme si toto sami doma. Začíná se s třešněmi a postupně pak meruňky, ryngle, hrušky, švestky a nakonec dýně s malinovou esencí a ananasovou. Jak ovoce dozrává tak je mírně uvaříme v silném roztoku cukru. Necháme den stát, pak jej opět zahřejeme a na další den je necháme okapat, ale před tím jsme toto lehce ohřáli. Okapané ovoce pak klademe na plata ze sušičky ovoce a necháme samovolně usychat, za občasného otáčení a posypání povrchu krystalovým cukrem. Jakmile je ovoce vyschlé tzn. že již na povrchu nelepí, dáme toto do krabiček a skladujeme v ledničce až do posledního kandování dýně. Ovoce je nutno zbavit pecek a jádřinců. Dýni kandujeme v cukerném roztoku s malinovou esencí a s ananasovou esencí. Roztok, který zůstane po kandování, okyselíme kyselinou citronovou a používáme ja sibup. Konečná fáze je pak krájení na menší kousky a opět toto skladujeme v ledničce.

heladon

23. 03. 2010


Přidat komentář
Ajaja
Ano, lednička je dobrá věc, zvláště když potřebuji toto ovoce dále ještě krájet. Tak aby se nelepilo, dám ho chvíli na mrazák...

Ajaja 27. 03. 2010, 17:20

mozek
Aby se nelepilo, tak jej prospávám cukrem, ale ten mrazák je dobrý nápad. Díky, zkusím to v letošním roce

mozek 28. 03. 2010, 11:14

Ajaja
No právě - prosypání cukrem v teple nezabrání lepení, spíše naopak, takže chce to fakt chlad.

Ajaja 29. 03. 2010, 19:16

Facebook komentáře