Králík 3x jinak

Pokrmy z králičího masa jsou v dnešní době spíše už jen sváteční záležitostí. Přitom je králičí maso nejen křehké a lahodné, ale pomáhá utužovat i naše zdraví. Obsahuje nízké množství tuku, je snadno stravitelné a můžeme jej připravit na jakýkoli způsob.

#chefparade-siroky 

Dušený králík

Králičí maso je jemným a lehkým požitkem tradiční české kuchyně. Při přípravě nejrůznějších pokrmů z králičího masa se musí pamatovat na to, že králík může být příliš suchý, takže se často kombinuje s něčím mastnějším. Hodí se k němu třeba kousek bůčku či slaniny. A pro dokonalé spojení chutí se používá dijonská hořčice.

Můžeme jej přidat do polévek, rolád, gulášů či pomazánek a salátů, ale také se hodí k omáčkám. Připravujeme ho také na víně, jeho chuť skvěle vynikne s česnekem, křenem, špenátem, houbami či rajčaty. Králičí maso je trochu nasládlé, proto jej můžeme použít i při přípravě sladších pokrmů. Vynikající je třeba kombinace marmelády, králičího masa a hrušek či jiného sladkého ovoce.


Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky


Hrách setý je jednou z nejstarších kulturních plodin. Hrášek velmi rychle plodí, takže jej můžete zasít několikrát za sezónu. Jedná se o vitamínovou bombu. Je bohatý na vitamín C, A, B a obsahuje spoustu karotenů, hořčíku, vápníku a draslíku. Má omlazující účinky, zlepšují kvalitu pokožky a vlasů a dokáže i zmírnit padání vlasů či stres.


Králík na zelenině, oregánu a šalvěji



Šalvěj díky výrazné chuti a omamné vůni skvěle dochutí tučnější masa i ryby. Můžete ji použít při přípravě dušené zeleniny či paštiky. Pomáhá zlepšovat koncentraci, paměť, zlepšuje psychiku a zmírňuje stařecký třes. Také se doporučuje při nechutenství či při problémech s dýchacím ústrojím. Zlepšuje mozkovou činnost, má uklidňující účinky a působí i na nervovou soustavu.





#butlers-akce-siroky-piknik 
přidejte na:

10. 04. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář