Pokrmy z králičího masa jsou v dnešní době spíše už jen sváteční záležitostí. Přitom je králičí maso nejen křehké a lahodné, ale pomáhá utužovat i naše zdraví. Obsahuje nízké množství tuku, je snadno stravitelné a můžeme jej připravit na jakýkoli způsob.
Dušený králík
Králičí maso je jemným a lehkým požitkem tradiční české kuchyně. Při přípravě nejrůznějších pokrmů z králičího masa se musí pamatovat na to, že králík může být příliš suchý, takže se často kombinuje s něčím mastnějším. Hodí se k němu třeba kousek bůčku či slaniny. A pro dokonalé spojení chutí se používá dijonská hořčice.
Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky
Hrách setý je jednou z nejstarších kulturních plodin. Hrášek velmi rychle plodí, takže jej můžete zasít několikrát za sezónu. Jedná se o vitamínovou bombu. Je bohatý na vitamín C, A, B a obsahuje spoustu karotenů, hořčíku, vápníku a draslíku. Má omlazující účinky, zlepšují kvalitu pokožky a vlasů a dokáže i zmírnit padání vlasů či stres.
Králík na zelenině, oregánu a šalvěji
Šalvěj díky výrazné chuti a omamné vůni skvěle dochutí tučnější masa i ryby. Můžete ji použít při přípravě dušené zeleniny či paštiky. Pomáhá zlepšovat koncentraci, paměť, zlepšuje psychiku a zmírňuje stařecký třes. Také se doporučuje při nechutenství či při problémech s dýchacím ústrojím. Zlepšuje mozkovou činnost, má uklidňující účinky a působí i na nervovou soustavu.