Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Králík na zelenině, oreganu a šalvěji

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
384 kalorií 6.0g cukrů 33.0g tuků 6.0g bílkovin

Příprava

Naporcovaného králíka lehce osolíme a naložíme přes noc do marinády, kterou vyrobíme tak, že smícháme olej s jedním utřeným stroužkem česneku a najemno nasekanými bylinkami.
Druhý den nakrájíme mrkev, celer, cibuli a dva stroužky česneku, krátce je osmahneme na lžičce oleje a vmícháme kečup.
Kousky masa přendáme do pekáčku a na něj naklademe orestovanou zeleninu. Navrch rozložíme malé nudličky anglické slaniny a přidáme plátky másla. Vše trochu podlijeme vodou a dáme péci.
Pečeme asi 30 minut zakryté při 200°C, pak odklopíme víko a ještě asi 30 minut dopékáme. Podle potřeby podléváme. Celková doba pečení závisí na stáří králíka.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s bramborem nebo rýží.


Přidat na Pinterest
Angel 666

09. 06. 2011, Recept navštíven: 3300x

Podobné recepty


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept na prípravu králika

29. 08. 2016, 21:06

Přidat komentář

Facebook komentáře