Králík na zelenině, oreganu a šalvěji
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
384
kalorií
6.0g
cukrů
33.0g
tuků
6.0g
bílkovin
Příprava
Naporcovaného králíka lehce osolíme a naložíme přes noc do marinády, kterou vyrobíme tak, že smícháme olej s jedním utřeným stroužkem česneku a najemno nasekanými bylinkami.
Druhý den nakrájíme mrkev, celer, cibuli a dva stroužky česneku, krátce je osmahneme na lžičce oleje a vmícháme kečup.
Kousky masa přendáme do pekáčku a na něj naklademe orestovanou zeleninu. Navrch rozložíme malé nudličky anglické slaniny a přidáme plátky másla. Vše trochu podlijeme vodou a dáme péci.
Pečeme asi 30 minut zakryté při 200°C, pak odklopíme víko a ještě asi 30 minut dopékáme. Podle potřeby podléváme. Celková doba pečení závisí na stáří králíka.
Tip k receptu
Podáváme s bramborem nebo rýží.
Angel 66610. 06. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.