Králík na zelenině, oreganu a šalvěji

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

384 kalorií
6.0g cukrů
33.0g tuků
6.0g bílkovin


Příprava

Naporcovaného králíka lehce osolíme a naložíme přes noc do marinády, kterou vyrobíme tak, že smícháme olej s jedním utřeným stroužkem česneku a najemno nasekanými bylinkami.
Druhý den nakrájíme mrkev, celer, cibuli a dva stroužky česneku, krátce je osmahneme na lžičce oleje a vmícháme kečup.
Kousky masa přendáme do pekáčku a na něj naklademe orestovanou zeleninu. Navrch rozložíme malé nudličky anglické slaniny a přidáme plátky másla. Vše trochu podlijeme vodou a dáme péci.
Pečeme asi 30 minut zakryté při 200°C, pak odklopíme víko a ještě asi 30 minut dopékáme. Podle potřeby podléváme. Celková doba pečení závisí na stáří králíka.

Tip k receptu

Podáváme s bramborem nebo rýží.

přidejte na:
Angel 666

10. 06. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobrý recept na prípravu králika
Svetlana 29. 08. 2016, 23:06
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
králik chutne pripravený
majka 25. 01. 2018, 22:25