Králík na zelenině, oreganu a šalvěji

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

384 kalorií
6.0g cukrů
33.0g tuků
6.0g bílkovin


Příprava

Naporcovaného králíka lehce osolíme a naložíme přes noc do marinády, kterou vyrobíme tak, že smícháme olej s jedním utřeným stroužkem česneku a najemno nasekanými bylinkami.
Druhý den nakrájíme mrkev, celer, cibuli a dva stroužky česneku, krátce je osmahneme na lžičce oleje a vmícháme kečup.
Kousky masa přendáme do pekáčku a na něj naklademe orestovanou zeleninu. Navrch rozložíme malé nudličky anglické slaniny a přidáme plátky másla. Vše trochu podlijeme vodou a dáme péci.
Pečeme asi 30 minut zakryté při 200°C, pak odklopíme víko a ještě asi 30 minut dopékáme. Podle potřeby podléváme. Celková doba pečení závisí na stáří králíka.

Tip k receptu

Podáváme s bramborem nebo rýží.

přidejte na:
Chybí obrázek

09. 06. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrý recept na prípravu králika

29. 08. 2016, 21:06

Chybí obrázek
králik chutne pripravený

25. 01. 2018, 21:25

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.