Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Krkovička 4x jinak


Pokud si umíte vychutnat pořádné maso, připravte si krkovici. Díky tomu, že je celkem dost prorostlá, každé její sousto bude výjimečně šťavnaté. Tento kus masa je velmi oblíbený a chutný.


Krkovička na černém pivě



Černé pivo můžete lépe využít v kuchyni k propojení chutí. Světlejší piva se moc nehodí pro dochucení pokrmů. I když většina z vás si jistě ke guláši či k poctivému "vepřo-knedlo-zelo" dopřeje světlé pivečko. Ale teprve s černým pivem zjistíte, že jste celá ta léta dělali chybu. Vyzkoušejte naši krkovičku připravenou na černém pivě. Zažijete skvělý koncert chutí.

Recept nalezente zde



Plněná vepřová krkovička



Feferonky obsahují vitamín B, C a hlavně kapsaicin, což je látka, kvůli které mají feferonky onu typickou pálivou chuť. Na náš organismus pak působí jako přírodní anestetikum a zrychluje metabolismus. Také se využívají pro své afrodisiakální účinky. Díky feferonkám se zaručeně zbavíte rýmy a budete lépe odolávat různým střevním bakteriím, které vyvolávají průjem. Pokud vám tedy nevadí pálivější pokrmy, vyzkoušejte tuto pikantnější variantu.


Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami


Sušené švestky krkovici jemně osladí. Jejich chuť vás však mile překvapí. A navíc jsou bohaté na vlákninu, díky které se pročišťuje trávící systém a mnohem lépe se reguluje hladina cholesterolu v krvi. Zpomalují totiž vstřebávání cukrů, tělo pak spálí více tuků a dokonce nás i více zasytí. Pokud tedy chcete prospět i svému zdraví a nejen svému žaludku, zkuste dušenou krkovičku se sušenými švestkami.


Krkovička na zelí

Recept naleznete zde

V chladnějším počasí bude váš organismus potřebovat zvýšené množství vitamínů. A právě zelí je pro utužení našeho zdraví tou nejlepší volbou. Kysané zelí je bohaté především na beta-karoten a vitamín C. Obsahuje i obrovské množství fytochemikálií, které mají podobný účinek jako antibiotika. Tyto fytochemikálie mají i protinádorové účinky. Vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci krkovice, slaniny a kysaného zelí. Určitě nebudete litovat.



Fotogalerie

Veronika

13. 09. 2016

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře