Pokud si umíte vychutnat pořádné maso, připravte si krkovici. Díky tomu, že je celkem dost prorostlá, každé její sousto bude výjimečně šťavnaté. Tento kus masa je velmi oblíbený a chutný.
Krkovička na černém pivě
Černé pivo můžete lépe využít v kuchyni k propojení chutí. Světlejší piva se moc nehodí pro dochucení pokrmů. I když většina z vás si jistě ke guláši či k poctivému "vepřo-knedlo-zelo" dopřeje světlé pivečko. Ale teprve s černým pivem zjistíte, že jste celá ta léta dělali chybu. Vyzkoušejte naši krkovičku připravenou na černém pivě. Zažijete skvělý koncert chutí.
Plněná vepřová krkovička
Feferonky obsahují vitamín B, C a hlavně kapsaicin, což je látka, kvůli které mají feferonky onu typickou pálivou chuť. Na náš organismus pak působí jako přírodní anestetikum a zrychluje metabolismus. Také se využívají pro své afrodisiakální účinky. Díky feferonkám se zaručeně zbavíte rýmy a budete lépe odolávat různým střevním bakteriím, které vyvolávají průjem. Pokud vám tedy nevadí pálivější pokrmy, vyzkoušejte tuto pikantnější variantu.
Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Krkovička na zelí

V chladnějším počasí bude váš organismus potřebovat zvýšené množství vitamínů. A právě zelí je pro utužení našeho zdraví tou nejlepší volbou. Kysané zelí je bohaté především na beta-karoten a vitamín C. Obsahuje i obrovské množství fytochemikálií, které mají podobný účinek jako antibiotika. Tyto fytochemikálie mají i protinádorové účinky. Vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci krkovice, slaniny a kysaného zelí. Určitě nebudete litovat.