Krkovička na zelí

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

502 kalorií
0.0g cukrů
26.0g tuků
21.0g bílkovin


Příprava

Troubu rozehřejeme na 200°C. Maso osolíme a opepříme. Cibuli a slaninu nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso opečeme. Pak maso vyjmeme a rozpustíme slaninu. Po chvíli k ní přidáme i cibulku a restujeme do měkka. Propláchneme zelí a smícháme jej s cibulí a slaninkou. Rozložíme do pekáčku a pak vložíme maso, které nahoře také pokryjeme zelím, aby se nevysmažilo a nespálilo. Pečeme ze začátku zakryté. Posléze odkryjeme. Pečeme, dokud není maso měkké.

Tip k receptu

Podáváme s knedlíčkem nebo chlebem. Pokud Vám zbude třeba z předešlého dne zelí, klidně jej použijte tak, že jej vložíte do pekáčku a na něj položte orestované plátky krkovičky. Je to také dobré :-) V tom případě si ještě dodělejte cibulku nahoru! :-)

přidejte na:
Tatiana

12. 07. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na krkovičku veľmi chutný

Svetlana 01. 07. 2017, 20:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
lahodná vyvážená chuť tohto jedla

dušanka 10. 09. 2017, 18:51

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
krkovička perfektne chutná

palino 12. 11. 2018, 22:02

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

katka16031 21. 03. 2019, 08:49

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
super chutný recept

hanka 22. 04. 2019, 13:55

Přidat komentář