Krkovička na zelí
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
1h 45min
Porce
Nutriční hodnoty
502
kalorií
0.0g
cukrů
26.0g
tuků
21.0g
bílkovin
Příprava
Troubu rozehřejeme na 200°C. Maso osolíme a opepříme. Cibuli a slaninu nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a maso opečeme. Pak maso vyjmeme a rozpustíme slaninu. Po chvíli k ní přidáme i cibulku a restujeme do měkka.
Propláchneme zelí a smícháme jej s cibulí a slaninkou. Rozložíme do pekáčku a pak vložíme maso, které nahoře také pokryjeme zelím, aby se nevysmažilo a nespálilo. Pečeme ze začátku zakryté. Posléze odkryjeme. Pečeme, dokud není maso měkké.
Tip k receptu
Podáváme s knedlíčkem nebo chlebem. Pokud vám zbude třeba z předešlého dne zelí, klidně jej použijte tak, že jej vložíte do pekáčku a na něj položte orestované plátky krkovičky. Je to také dobré a v tom případě si ještě dodělejte cibulku nahoru :-)
Tatiana12. 07. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.