Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vepřová krkovice

Vepřová krkovice

Přidat na Pinterest

Krkovice je část masa z vepře domácího, která se nachází na krku tohoto zvířete. Je to maso poměrně dost prorostlé tukem. Přesto, nebo právě proto je v české kuchyni velice oblíbené a hojně používané. Maso mívá barvu lehce dočervena a je chutově výrazné, šťavnaté a pro kuchyňskou úpravu neutrální. Dá se proto využívat na různé druhy pokrmů a také připravovat několika různými tepelnými úpravami. Maso obsahuje velké množství vitaminu B1, který pomáhá posilovat nervový systém a odbourávat sacharidy. Bohužel je tučnější a není vhodné pro lidi s vyšším cholesterolem nebo jinou dietou, kde je potřeba hlídat si množství tuku. Krkovici koupíte běžně v obchodech a to i v BIO kvalitě, s kostí nebo bez. Můžete ji péct vcelku nebo nakrájenou na plátky, grilovat, upravovat jako závitky, rolády, podávat s omáčkami nebo smažit plátky obalené v trojobale jako takzvaný vídeňský řízek, který je velmi šťavnatý. Vhodné koření na krkovici je hlavně česnek, cibule a kmín a chuťově ji dobře doplní špenát nebo moravské zelí.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pikantní vepřové kostky se zeleninou

Pikantní vepřové kostky se zeleninou

Namícháme si marinádu z oleje, česneku, pepře, sójové omáčky, citrónové šťávy, soli, chilli omáčky a worces...

Krkovička Argentina

Krkovička Argentina

Vejce, olej, hořčici, koření, sůl a solamyl rozšleháme do hladka. Maso z obou stran naklepeme, nařízneme po...

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Plátky krkovičky (kýty) naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nám nekroutily. Z jedné strany je osolíme, ...

Vepřová krkovička s kapií

Vepřová krkovička s kapií

Maso ponecháme vcelku, nebo rozkrojíme na polovinu. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm ze všech...

Ohnivá krkovička

Ohnivá krkovička

Vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, olejem a necháme rozležet. Pa...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Vepřová krkovice Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
ten krásný pekáč.

blabla 28. 02. 2011, 09:21

Facebook komentáře