Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřová krkovička s kapií

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
55min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1748 kalorií 0.0g cukrů 154.0g tuků 87.0g bílkovin

Příprava

Maso ponecháme vcelku, nebo rozkrojíme na polovinu. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, osolíme a podlijeme vodou. Hrnec uzavřeme a dusíme. Česnek oloupeme, kapii očistíme a s trochou vody na hrubo rozmixujeme. Rozmixovanou směs přidáme do hrnce k masu, dle potřeby ještě podlijeme vodou a maso podusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu z masa zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Na dochucení můžeme použít bujón, nebo sůl. Omáčku provaříme a odstavíme.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s rýží nebo s vařenými brambory.


Přidat na Pinterest
JanaB

26. 08. 2013, Recept navštíven: 3680x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Použila jsem kotletku.

23. 12. 2014, 09:00

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá klasika

25. 11. 2015, 11:17

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
krkovička s omáčkou z kápie je velmi dobrá

26. 10. 2016, 09:37

Přidat komentář

Facebook komentáře