Vepřová krkovička s kapií
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
55min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1748
kalorií
0.0g
cukrů
154.0g
tuků
87.0g
bílkovin
Příprava
Maso ponecháme vcelku, nebo rozkrojíme na polovinu. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, osolíme a podlijeme vodou. Hrnec uzavřeme a dusíme. Česnek oloupeme, kapii očistíme a s trochou vody na hrubo rozmixujeme. Rozmixovanou směs přidáme do hrnce k masu, dle potřeby ještě podlijeme vodou a maso podusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu z masa zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Na dochucení můžeme použít bujón, nebo sůl. Omáčku provaříme a odstavíme.
Tip k receptu
Podáváme s rýží nebo s vařenými brambory.
JanaB26. 08. 2013
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.