Vepřová krkovička s kedlubnou
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1041
kalorií
0.0g
cukrů
99.0g
tuků
30.0g
bílkovin
Příprava
Maso nakrájíme na menší kostky a oloupanou cibuli na drobno. Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme kostky masa, zamícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě do vydušení. Poté mírně podlijeme vodou, přidáme bujón a dusíme dále - do měkka. Mezitím oloupeme kedluben, nastrouháme na hrubo, přidáme k masu a dusíme ještě asi 10 minut. V zakysané smetaně rozmícháme škrob a maso zahustíme. Necháme krátce přejít varem, dle potřeby dosolíme a dochutíme cukrem. Podáváme s vařenými brambory polité rozpuštěným máslem.
JanaB31. 07. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.