Pikantní vepřové kostky se zeleninou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
342
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Namícháme si marinádu z oleje, česneku, pepře, sójové omáčky, citrónové šťávy, soli, chilli omáčky a worcesterové omáčky. Do marinády vložíme maso nakrájené na kostky. Promícháme a marinujeme nejméně 2 hodiny. Pak ho na rozpáleném oleji orestujeme ze všech stran. Když se zatáhne, přihodíme pokrájený řapíkatý celer, jarní cibulku, žampióny, papriku a sterilovanou kukuřici. Dusíme do měkka, podle potřeby podléváme vodou. Nakonec zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě tak, aby pokrm nebyl příliš hustý.
Tip k receptu
Podáváme s těstovinovou rýží nebo těstovinami.
Jana Smidži21. 10. 2015
Ingredience
- 1 jarní cibulka
- 2 žampiony
- 1/2 červené papriky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 2 lžíce sterilované kukuřice
- 1/3 lžička česneková drť
- 1/3 lžička pepř
- sůl
- 1 lžička solamylu
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 2 silnější plátky vepřové krkovice
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.