Pikantní krkovička s kořením Kotányi
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Plátky krkovičky (kýty) naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nám nekroutily. Z jedné strany je osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa zprudka z obou stran opečeme. Přeložíme na talíř a necháme trochu vychladnout. Ve výpeku zpěníme drobně nakrájenou cibulku a přesuneme ji do pekáče. Do vychladlého masa vetřeme koření Kotányi (na stranu, kterou jsme nesolili) a vložíme do pekáče na cibuli. Na maso dáme plátky másla, trochu podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme (zakryté) v troubě na 200 stupňů do změknutí masa. Pak přidáme trochu sladké chilli omáčky a dopečeme odkryté.
Tip k receptu
Jako příloha jsou nejlepší opékané nebo vařené brambory a zelenina.
Jana Smidži20. 07. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 28. 09. 2015, 10:55

Svetlana 02. 11. 2015, 12:03

palino 20. 08. 2016, 19:40

majka 28. 05. 2019, 09:47

dušanka 15. 06. 2020, 00:20