Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm maso nakrájené na kostky zhuba 2x2cm.
Smažte je po všech stranách 10 minut. Přidejte ocet a ještě asi minutu smažte, až se tekutina odpaří.
Maso přesuňte do mísy a do kastrolu vlijte zbylý olej, přihoďte na kolečka nakrájený pórek, na kostičky nakrájenou cibuli a na nudličky papriku.
Osolit, opepřit a přidat oregáno. Smažte do změknutí asi 10 minut.
Do hrnce vraťte maso i s tekutinou a přilijte vodu tak, aby bylo maso ponořené.
Osolte, opepřete, hrnec zakryjte pokličkou, snížte plamen a duste asi 60 minut. Poté přihoďte k masu přepůlené švestky a ještě půl hodiny duste, ale maso hlídejte, aby se voda nevypařila úplně a švestky se nepřipekly.
Tip k receptu
Výborně se k masu hodí česnekové americké brambory.
Sonia00509. 10. 2010