Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 30min
Nutriční hodnoty
1372 kalorií 0.0g cukrů 123.0g tuků 72.0g bílkovin

Příprava

V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm maso nakrájené na kostky zhuba 2x2cm.

Smažte je po všech stranách 10 minut. Přidejte ocet a ještě asi minutu smažte, až se tekutina odpaří.
Maso přesuňte do mísy a do kastrolu vlijte zbylý olej, přihoďte na kolečka nakrájený pórek, na kostičky nakrájenou cibuli a na nudličky papriku.

Osolit, opepřit a přidat oregáno. Smažte do změknutí asi 10 minut.
Do hrnce vraťte maso i s tekutinou a přilijte vodu tak, aby bylo maso ponořené.

Osolte, opepřete, hrnec zakryjte pokličkou, snížte plamen a duste asi 60 minut. Poté přihoďte k masu přepůlené švestky a ještě půl hodiny duste, ale maso hlídejte, aby se voda nevypařila úplně a švestky se nepřipekly.

Bulb Tip k receptu

Výborně se k masu hodí česnekové americké brambory.


Přidat na Pinterest
Sonia005

09. 10. 2010, Recept navštíven: 3931x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne jedlo

18. 09. 2016, 18:43

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
krkovička je chutná, šťavnatá, švestky dodavaju dobru príchuť

29. 10. 2016, 19:13

Přidat komentář

Facebook komentáře