Dušená vepřová krkovice se sušenými švestkami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1372 kalorií
0.0g cukrů
123.0g tuků
72.0g bílkovin


Příprava

V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm maso nakrájené na kostky zhuba 2x2cm.

Smažte je po všech stranách 10 minut. Přidejte ocet a ještě asi minutu smažte, až se tekutina odpaří.
Maso přesuňte do mísy a do kastrolu vlijte zbylý olej, přihoďte na kolečka nakrájený pórek, na kostičky nakrájenou cibuli a na nudličky papriku.

Osolit, opepřit a přidat oregáno. Smažte do změknutí asi 10 minut.
Do hrnce vraťte maso i s tekutinou a přilijte vodu tak, aby bylo maso ponořené.

Osolte, opepřete, hrnec zakryjte pokličkou, snížte plamen a duste asi 60 minut. Poté přihoďte k masu přepůlené švestky a ještě půl hodiny duste, ale maso hlídejte, aby se voda nevypařila úplně a švestky se nepřipekly.

Tip k receptu

Výborně se k masu hodí česnekové americké brambory.

přidejte na:
Sonia005

09. 10. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutne jedlo

palino 18. 09. 2016, 18:43

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
krkovička je chutná, šťavnatá, švestky dodavaju dobru príchuť

dušanka 29. 10. 2016, 19:13

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo lahodná krkovička

majka 10. 09. 2017, 18:48

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi dobrý recept

katka16031 01. 10. 2019, 22:18

Přidat komentář