Dnes přinášíme 3 výtečné recepty na lasagne. Oblíbené jídlo, které je troufáme si říci v žebříčku oblíbenosti, hned na druhém místě za špagetami. Lasagne jsou vynikající pochoutkou z italské kuchyně. Jistě, špagety jsou naprostou jedničkou, ale někdy se vám už mohou zajídat. Co takhle změnu? Zkuste si připravit lasagne, které si můžete připravit s různou náplní. Určitě většina z vás zná oblíbené Lasagne Bolognese. My jsme si pro vás připravili poněkud netradiční varianty - lasagne s bešamelovou omáčkou, s lososem či se žampiony.
Lasagne s bešamelovou omáčkou
Oregánu se také jinak říká Dobromysl obecná. Jedná se o nenáročnou a vytrvalou bylinku, jenž má výrazné aroma. Najdete ji volně v přírodě, ale lze ji i uměle vypěstovat. Roste převážně na území Evropy, ale nejčastěji ji najdete v Řecku.
Využívá se nejen v kuchyni, ale i v oblasti léčitelství. Oregáno si můžete koupit čerstvé, v květináčích či sušené v sáčcích. Skvěle doplní chuť rajčat a další kyselejší suroviny. Používá se při grilování, přidává se na pizzu, těstoviny a můžete jej přidat i do směsi, ve které pak naložíte maso.
Lasagne s lososem
Lasagne jsou, jak jistě víte, jedním z mnoha druhů těstovin. Jde o tenké pláty těsta, mezi které se vkládá nádivka a omáčka. Zapečené lasagne je vlastně vrstvený pokrm, kde všechny přísady prokládáte až k okrajům zapékacích misek.
Lasagne se žampiony
Žampiony jsou ze všech hub ty nejoblíbenější. Jsou krásně bílé, hladké a najdete je ve vysoké trávě v zahradách i na okraji hájků. Žampiony obsahují obrovské množství bílkovin a mají jen nepatrné množství kalorií. A pokud si je nechcete kupovat, můžete si tyto malé bílé zázraky vypěstovat i u vás doma pomocí speciálního substrátu.