Lasagne 3x jinak

Dnes přinášíme 3 výtečné recepty na lasagne. Oblíbené jídlo, které je troufáme si říci v žebříčku oblíbenosti, hned na druhém místě za špagetami. Lasagne jsou vynikající pochoutkou z italské kuchyně. Jistě, špagety jsou naprostou jedničkou, ale někdy se vám už mohou zajídat. Co takhle změnu? Zkuste si připravit lasagne, které si můžete připravit s různou náplní. Určitě většina z vás zná oblíbené Lasagne Bolognese. My jsme si pro vás připravili poněkud netradiční varianty - lasagne s bešamelovou omáčkou, s lososem či se žampiony.

Lasagne s bešamelovou omáčkou

Recept zde:

Oregánu se také jinak říká Dobromysl obecná. Jedná se o nenáročnou a vytrvalou bylinku, jenž má výrazné aroma. Najdete ji volně v přírodě, ale lze ji i uměle vypěstovat. Roste převážně na území Evropy, ale nejčastěji ji najdete v Řecku.


Využívá se nejen v kuchyni, ale i v oblasti léčitelství. Oregáno si můžete koupit čerstvé, v květináčích či sušené v sáčcích. Skvěle doplní chuť rajčat a další kyselejší suroviny. Používá se při grilování, přidává se na pizzu, těstoviny a můžete jej přidat i do směsi, ve které pak naložíte maso.


Lasagne s lososem

Recept zde:

Lasagne jsou, jak jistě víte, jedním z mnoha druhů těstovin. Jde o tenké pláty těsta, mezi které se vkládá nádivka a omáčka. Zapečené lasagne je vlastně vrstvený pokrm, kde všechny přísady prokládáte až k okrajům zapékacích misek.

Jestli se chcete vyhnout složitějšímu porcování v případě, že je pečete v jedné velké míse, existuje na to snadná pomoc. Pořiďte si několik menších zapékacích misek. Tak bude mít každý z vás svou vlastní porci.

Lasagne mohou být bezvaječné či vaječné a vybrat si můžete i z barevných variací - žluté, zelené, červené či hnědé. Většinou mají tvar obdélníků, ale setkáte se i s lasagnemi ve tvaru čtverců. V obchodech můžete objevit i rovné lasagne, zvlněné či jen se zvlněnými okraji.


Lasagne se žampiony

Recept zde:

Žampiony jsou ze všech hub ty nejoblíbenější. Jsou krásně bílé, hladké a najdete je ve vysoké trávě v zahradách i na okraji hájků. Žampiony obsahují obrovské množství bílkovin a mají jen nepatrné množství kalorií. A pokud si je nechcete kupovat, můžete si tyto malé bílé zázraky vypěstovat i u vás doma pomocí speciálního substrátu.






přidejte na:

10. 11. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář