Lasagne se žampiony
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
265456
kalorií
1.0g
cukrů
8108.0g
tuků
16044.0g
bílkovin
Příprava
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme studeným mlékem a vývarem, přidáme bobkový list, rozmarýn a na mírném ohni 10 min vaříme. Rozmarýn a bobkový list vyjmeme. Dochutíme sýrem, solí a kořením. Špenátové listy spaříme vařící slanou vodou, zchladíme a necháme okapat.
Žampiony očistíme, opláchneme, překrojíme a na oleji spolu s cibulí a česnekem udusíme téměř doměkka. Asi 1/4 žampionů odložíme a ostatní zamícháme do omáčky.
Zapékací mísu potřeme máslem, vyložíme 3 plátky lasagní, zalijeme omáčkou, rozložíme špenát a pokapeme omáčkou. Vrstvy střídáme. Vrchní lasagne polijeme zbytkem omáčky a posypeme žampiony. Zapékáme při 180°C asi 45 min. Podáváme teplé.
Tip k receptu
Žampiony můžeme nahradit i jinými druhy hub.
Jozef10. 02. 2011
Ingredience
- 800 g listového špenátu
- 1 velká cibule
- 800 g žampionů
- 80 g másla
- 50 g strouhaného uzeného sýra
- 250 ml mléka
- 250 ml zeleninového vývaru
- 1 větvička rozmarýnu
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl podle potřeby
- cca 3 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky mletého bílého pepře
- špetka strouhaného muškátového ořechu
- 2 bobkové listy
- 10 plátku lasagní
- 2 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.