Lasagne se žampiony
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme studeným mliekom a vývarom, pridáme bobkový list, rozmarín a na miernom ohni 10 min varíme.
Rozmarín a bobkový list vyberieme. Dochutíme syrom, soľou a korením. Špenátové listy sparíme vriacou slanou vodou, schladíme a necháme odkvapkať. Šampiňóny očistíme, oplachneme, prekrojíme a na oleji spolu s cibuľou a cesnakom udusíme takmer do mäkka. Asi 1/4 šampiňónov odložíme a ostatné zamiešame do omáčky. Zapekaciu misu natrieme maslom, vyložíme 3 plátkami lasagní, zalejeme omáčkou, rozložíme špenat, pokvapkame omáčkou. Vrstvy striedame. Vrchné lasagne polejeme zvyškom omáčky a posypeme šampiňónmi. Zapekáme pri 180°C asi 45 min. Podávame teple.
Tip k receptu
Šampiňóny môžeme nahradiť aj inými druhmi hub.
Jozef10. 02. 2011
Ingredience
- 800 g listového špenátu
- 1 velká cibule
- 800 g žampionů
- 80 g másla
- 50 g strouhaného uzeného sýra
- 250 ml mléka
- 250 ml zeleninového vývaru
- cca 3 lžíce hladké mouky
- 1 větvička rozmarýnu
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl podle potřeby
- 1/2 lžičky mletého bílého pepře
- špetka strouhaného muškátového ořechu
- 2 bobkové listy
- 10 plátku lasagní
- 2 stroužky česneku