Lasagne s bešamelovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Lasagne uvaříme dle návodu na obalu a necháme okapat. Z 25 g másla, mléka, mouky, bobkového listu, hřebíčku, soli a pepře připravíme bešamelovou omáčku. Mezitím si na pánvi rozehřejeme zbývajících 25 g másla a přidáme nakrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, 1 lžičku sušeného oregana, sůl a pepř dle chuti. Necháme projít varem a odstavíme z plamene.
1/4 rajčatové směsi dáme do velké zapékací mísy a přikryjeme 3 plátky lasagní. Postup ještě jednou opakujeme. Nyní rozetřeme 1/2 bešamelové omáčky a přikryjeme 3 plátky lasagní. Opět rozetřeme 1/4 rajčatové směsi a přikryjeme 3 plátky lasagní. Ještě jednou opakujeme. Nakonec rozetřeme zbývající polovinu bešamelové omáčky a přikryjeme posledními 3 plátky lasagní. Posypeme nastrouhaným sýrem a oreganem. Zapékáme 30 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Rozkrájíme, ozdobíme směsí zeleniny a ihned podáváme.
Tip k receptu
Na ozdobu můžeme lasagne posypat nakrájenou čerstvou pažitkou.
Milena20. 05. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziAjaja 10. 11. 2012, 11:52