Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Lasagne s bešamelovou omáčkou

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 20min
Nutriční hodnoty
584 kalorií 18.0g cukrů 41.0g tuků 9.0g bílkovin

Příprava

Lasagne uvaříme dle návodu na obalu a necháme okapat. Z 25 g másla, mléka, mouky, bobkového listu, hřebíčku, soli a pepře připravíme bešamelovou omáčku (viz související recepty). Mezitím si na pánvi rozehřejeme zbývajících 25 g másla a přidáme nakrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, 1 lžičku sušeného oregana, sůl a pepř dle chuti. Necháme projít varem a odstavíme z plamene. 1/4 rajčatové směsi dáme do velké zapékací mísy a přikryjeme 3 plátkami lasagní. Postup ještě jenou opakujeme. Nyní rozetřeme 1/2 bešamelové omáčky a přikryjeme 3 plátky lasagní. Opět rozetřeme 1/4 rajčatové směsi a přikryjeme 3 plátky lasagní. Ještě jednou opakujeme. Nakonec rozetřeme zbývající polovinu bešamelové omáčky a přikryjeme posledními 3 plátky lasagní. Posypeme nastrouhaným sýrem a oreganem. Zapékáme 30 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Rozkrájíme, ozdobíme směsí zeleniny a ihned podáváme.

Bulb Tip k receptu

Na ozdobu můžeme lasagne posypat nakrájenou čersrtvou pažitkou.


Přidat na Pinterest
Milena

20. 05. 2009, Recept navštíven: 9542x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Toto je asi jedna z nejznámějších příprav lasagní. I mně se tento recept osvědčil. Ale zkuste je servírovat trochu jinak - jako minirolády. Prostě jsem jednotlivé plátky lasagní potřela náplní a zalila bešamelem, srolovala a překrojila napůl, pak nastojato naskkládala do misky, zalila omáčkou a pak již běžně dopekla. Na talíři to vypadalo moc dobře.

10. 11. 2012, 10:52

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoducho dobrý recept

27. 04. 2016, 11:22

Přidat komentář

Facebook komentáře