Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Lehké saláty II.

Občas musíte sníst něco lehčího, aby se mohl váš žaludek opět vzpamatovat. Dlouhodobá konzumace tučných a těžkých potravin není pro vás ani vaše zažívání příliš zdravé. Zkuste tyto svěží salátky, které vám báječně zpestří jídelníček.

 

Salát Niçoise

Fazolové lusky patří mezi zeleninu, kterou si můžeme vypěstovat i u nás. Dokonce se říká, že čím větší množství fazolek sklidíte, tím větší bude další úroda. Sklizeň přitom trvá skoro celé léto a sbírají se 1x týdně. Pokud si je kupujete v obchodech, dejte si pozor, abyste vybrali vždy jen zdravé lusky.

Poznáte je podle světle zelené barvy, neměly by mít černé skvrny a neměly by také být napadeny sviluškou. Syrové fazolové lusky jsou pro nás jedovaté, proto je nikdy nezapomeňte tepelně upravit. Před přípravou jim vždy odstraňte stopky, které jsou příliš tvrdé, a pak už je můžete vařit v páře, dusit, grilovat a podobně.


Giardino salát

Žampiony jsou v kuchyni nejčastěji používané houby. Rostou ve vysoké trávě, na zahrádkách či na okraji hájů. Jsou bohaté na bílkoviny, neobsahují moc kalorií a proto jsou oblíbenou surovinou při dietním stravováním.


Ve vegetariánské stravě mají také svůj určitý podíl. Koupíme je čerstvé, ale i konzervované. Hodí se nejen k masu, do polévek či omáček, ale vykouzlíte s nimi i vynikající saláty, omelety, palačinky, těstoviny a spoustu dalších skvělých pokrmů.


Salát panzanela

Bazalka je nejen skvělým kořením na pizzu, její chuť a aroma můžeme využít i k rajčatům a mozzarelle, což je dokonalou souhrou chutí. Původně pochází z Asie, kde je pěstována již více než 3000 let.


Díky obsaženým silicím povzbuzuje trávení, zvyšuje žaludeční činnost a zmírňuje nadýmání. Její hojivé účinky se využívají při léčbě dýchacích cest, protože ulehčuje odkašlávání, ale také při léčbě ledvin nebo poranění kůže.




 

Fotogalerie

Veronika

16. 05. 2017


Přidat komentář

Facebook komentáře