Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Salát Niçoise

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 40min
Nutriční hodnoty
588 kalorií 0.0g cukrů 12.0g tuků 38.0g bílkovin

Příprava

Oloupeme brambory, nakrájíme je na středně velké kostky a vložíme do nádoby Zepter o objemu 2,2 l (TF-022-16). Přidáme sklenici vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme brambory po dobu zhruba 20 minut vařit v páře (šipka indikátoru zůstává po celou dobu v zeleném poli). Očistíme a omyjeme zelené fazolky, vložíme je do nádoby Zepter o objemu 1,8 l (TF-018-16), přidáme půl sklenice vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme fazolky po dobu zhruba 5 minut vařit v páře.

Uvaříme vejce, a to v zakryté nádobě Zepter o objemu 1,3 l (TF-013-16), do které jsme nalili přesně takové množství vody, aby vejce byla ponořená (šipka indikátoru je v zeleném poli). Necháme vejce zchladit pod tekoucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtiny. Očistíme a omyjeme listy hlávkového salátu a poté je necháme v košíku (TF-989-22) okapat. Očistíme, omyjeme a nasekáme petrželku.

Pomocí mixéru MixSy (VO-022-K) rozmixujeme olivový olej s citronovou šťávou. Podle chuti osolíme. Všechny ingredience uspořádáme ve vrstvách do misky (TF-984-24-NG). Dochutíme olivovým olejem a citronovým dresinkem. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s čerstvou francouzskou bagetou či jiným oblíbeným pečivem.


Přidat na Pinterest
Zepter

05. 04. 2012, Recept navštíven: 2396x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo dobrý šalát

12. 08. 2016, 19:08

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom dobrý šalát

02. 09. 2016, 19:06

Přidat komentář

Facebook komentáře