Salát Niçoise

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
20min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

588 kalorií
0.0g cukrů
12.0g tuků
38.0g bílkovin


Příprava

Oloupeme brambory, nakrájíme je na středně velké kostky a vložíme do nádoby Zepter o objemu 2,2 l (TF-022-16). Přidáme sklenici vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme brambory po dobu zhruba 20 minut vařit v páře (šipka indikátoru zůstává po celou dobu v zeleném poli). Očistíme a omyjeme zelené fazolky, vložíme je do nádoby Zepter o objemu 1,8 l (TF-018-16), přidáme půl sklenice vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme fazolky po dobu zhruba 5 minut vařit v páře.

Uvaříme vejce, a to v zakryté nádobě Zepter o objemu 1,3 l (TF-013-16), do které jsme nalili přesně takové množství vody, aby vejce byla ponořená (šipka indikátoru je v zeleném poli). Necháme vejce zchladit pod tekoucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtiny. Očistíme a omyjeme listy hlávkového salátu a poté je necháme v košíku (TF-989-22) okapat. Očistíme, omyjeme a nasekáme petrželku.

Pomocí mixéru MixSy (VO-022-K) rozmixujeme olivový olej s citronovou šťávou. Podle chuti osolíme. Všechny ingredience uspořádáme ve vrstvách do misky (TF-984-24-NG). Dochutíme olivovým olejem a citronovým dresinkem. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Tip k receptu

Podáváme s čerstvou francouzskou bagetou či jiným oblíbeným pečivem.

přidejte na:
Chybí obrázek

05. 04. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chuťovo dobrý šalát

12. 08. 2016, 19:08

Chybí obrázek
celkom dobrý šalát

02. 09. 2016, 19:06

Chybí obrázek
perfektny šalát

07. 12. 2017, 11:43

Chybí obrázek
šalát chutný

31. 12. 2017, 19:29

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.