Salát Niçoise
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Oloupeme brambory, nakrájíme je na středně velké kostky a vložíme do nádoby Zepter o objemu 2,2 l (TF-022-16). Přidáme sklenici vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme brambory po dobu zhruba 20 minut vařit v páře (šipka indikátoru zůstává po celou dobu v zeleném poli). Očistíme a omyjeme zelené fazolky, vložíme je do nádoby Zepter o objemu 1,8 l (TF-018-16), přidáme půl sklenice vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmírníme intenzitu ohřevu a necháme fazolky po dobu zhruba 5 minut vařit v páře.
Uvaříme vejce, a to v zakryté nádobě Zepter o objemu 1,3 l (TF-013-16), do které jsme nalili přesně takové množství vody, aby vejce byla ponořená (šipka indikátoru je v zeleném poli). Necháme vejce zchladit pod tekoucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtiny. Očistíme a omyjeme listy hlávkového salátu a poté je necháme v košíku (TF-989-22) okapat. Očistíme, omyjeme a nasekáme petrželku.
Pomocí mixéru MixSy (VO-022-K) rozmixujeme olivový olej s citronovou šťávou. Podle chuti osolíme. Všechny ingredience uspořádáme ve vrstvách do misky (TF-984-24-NG). Dochutíme olivovým olejem a citronovým dresinkem. Ozdobíme nasekanou petrželkou.
Tip k receptu
Podáváme s čerstvou francouzskou bagetou či jiným oblíbeným pečivem.
Zepter05. 04. 2012