Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tuňák

Tuňák

Přidat na Pinterest
Tuňáci jsou dravé mořské ryby s velkým hospodářským významem a patří k největším rybám. Dosahují délky až tří metrů a váhy až osmi set kilogramů. Žijí v teplejších mořích, rádi putují na velké vzdálenosti. Tuňák obecný má velmi chutné, jemné, červené maso, ale existují i další druhy tuňáků s bílým masem. V přímořských zemích se zpracovává převážně čerstvě ulovený tuňák, v Japonsku je tuňák velmi oblíbený jako syrové rybí maso - do sushi a dalších místních specialit. V našich končinách se spíše setkáme s tuňákem v konzervách, bohužel nelze z konzerv poznat, o jakého tuňáka se jedná. Maso tuňáka lze použít do salátů, pomazánek, na pizzu nebo do omáčky na těstoviny.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Tuňákovo-fazolový salát

Tuňákovo-fazolový salát

Mrkev nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na tenké nudličky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužk...

Tuňák v sezamu se zázvorovými nudlemi

Tuňák v sezamu se zázvorovými nudlemi

Tuňáka osolíme, opepříme a smažíme na oleji - vevnitř musí zůstat růžový. Ještě teplého ho obalíme v sezamo...

Tuňáková pomazánka s kapary

Tuňáková pomazánka s kapary

Oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Tuňáka necháme okapat od oleje a vyšleháme s Riccotou. Dochutíme bals...

Ovocný těstovinový salát s tuňákem

Ovocný těstovinový salát s tuňákem

Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím slijeme mandarinky a ananas a nakrájíme na malé kousky. Banány olou...

Tuňákový sandwich

Tuňákový sandwich

Tuňák zbavíme oleje, vmícháme uvařená nastrouhaná vejce. Přidáme zbývající ingredience. Dochutíme solí, pep...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Tuňák Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře