Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Tuňák

Tuňákovo-fazolový salát

Tuňákovo-fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks mrkve, 1 ks papriky (kapie), 3 lžíce dressingu SPAK, 100 g hrášku, 410 g fazolí, 130 g ledového salátu, 200 g tuňáku

Mrkev nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na tenké nudličky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Tuňáka slijeme a smícháme ho s ostatními ingrediencemi. Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Tuňák v sezamu se zázvorovými nudlemi

Tuňák v sezamu se zázvorovými nudlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tuňáku, 250 g rýžových nudlí, 7 g soli, 7 g pepře, 1 lžíce řepkového oleje, 2 lžíce sezamu, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 4 ks jarní cibulky, 1-2 ks chilli papričky, 4 ks limety, 1 lžičku třtinového cukru, 1/2 lžičky zázvoru

Tuňáka osolíme, opepříme a smažíme na oleji - vevnitř musí zůstat růžový. Ještě teplého ho obalíme v sezamových semínkách. Necháme aspoň 5 minut stát a poté ho nakrájíme na plátky. Nudle uvaříme podle návodu a smícháme ho s nasekanou jarní cibulko...

Tuňáková pomazánka s kapary

Tuňáková pomazánka s kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tuňáka, 1 červená cibule, 200 g sýru riccota, 1 lžička Aceto balsamico bianco, 4 lžíce kapary, troška soli, troška bílého pepře

Oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Tuňáka necháme okapat od oleje a vyšleháme s Riccotou. Dochutíme balsamicem, solí a pepřem. Na závěr vmícháme posekané kapary.

Ovocný těstovinový salát s tuňákem

Ovocný těstovinový salát s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 1 konzerva mandarinek , 2 banány, 1 konzerva ananasu, 2 konzervy tuňáka, 250 g majonézy, špetka soli, 1 lžička mandarinkové šťávy, 1 lžička ananasové šťávy

Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím slijeme mandarinky a ananas a nakrájíme na malé kousky. Banány oloupeme a nakrájíme na 1/2 kolečka. Přidáme 2 konzervy tuňáka (bez oleje či vlastní šťávy). Majonézu rozmícháme se lžičkou mandarinkové a anan...

Tuňákový sandwich

Tuňákový sandwich

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy tuňáka v oleji, 2 slepičí vejce vařená, 200 g řeckého jogurtu, 250 g jemného tvaroh vaničkový, 1 lžička chilli omáčky, 1/2 červené cibule, troška pepře (cayenský), troška soli, špetka pepře (bílý), 12 plátky toastového chlébu

Tuňák zbavíme oleje, vmícháme uvařená nastrouhaná vejce. Přidáme zbývající ingredience. Dochutíme solí, pepři, chilli omáčkou. Dobře promícháme. 12 plátků toustového chleba opečeme. Plátek potřeme hotovou směsí a přiklopíme druhým plátkem. Rozkroj...

Vejce s tuňákovou pěnou

Vejce s tuňákovou pěnou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 100 g tuňáka v oleji, 2 lžíce majonézy, 1 lžička citronové šťávy, špetka mletého pepře, 2 rajčata, 1 lžíce petrželové natě

Nejprve si uvaříme vejce natvrdo a necháme je vychladnout. Oloupeme vejce a rozkrojíme je podélně na poloviny, bílky lehce osolíme a dole seřízneme. Žloutky vyjmeme a utřeme s tuňákem a trochou oleje z konzervy. Přidáme majonézu, pepř, trochu citr...

Vejce plněná tuňákem

Vejce plněná tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 vejcí, 1 citrón, 1/2 cibule, 30 g másla, 4 rajčata, 2 papriky (kapie), špetka soli, 1 konzerva tuňáka

Uvařená vejce rozkrojíme, žloutky vyjmeme, utřeme s máslem a jemně nastrouhanou cibulí. Přidáme nadrobno nasekané maso z tuňáka a vše zakapeme citronem a podle chuti osolíme. Směsí naplníme bílkové misky, dáme na mísu a okolo dáme plátky rajčat, n...

Mrkvový salát s tuňákem a avokádem

Mrkvový salát s tuňákem a avokádem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 velké mrkve, 1/2 střední cibule, 1 lžička soli, 1 konzerva tuňáka (bez vody/nálevu), 1 avokádo, několik snítek petržele, 2 lžičky sezamového oleje, 1/4 lžičky černého pepře, sůl podle chuti

Dejte nastrouhanou mrkev a nakrájené cibule do miscky a přidejte sůl. Nechejte odležet na 30 minut nebo dokud mrkev nevydá nějaké tekutiny. Odstraňte z mrkve vodu. Dejte vymačkanou mrkev do samostatné misky a poté přidejte tuňáka, avokádo, petržel...

Tuňákovo-okurkové sushi

Tuňákovo-okurkové sushi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sushi rýže, 375 ml vody, 2 lžíce rýžového octa na sushi, 1 lžíce cukru moučka, trochu soli, 3 plátky mořské řasy, 1 lžíce pažitky, 1 okurka, 1 mrkev, 2 lžíce majonézy, 1 konzerva tuňáku, sójová omáčka na podávání

Rýži dáme do síta a proplachujeme pod tekoucí vodou, až teče čirá voda. Pak ji zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme 15 minut. Pak ji zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili smícháním octa, cukru a soli. Necháme vychladnout. Tuňáka necháme o...

Tuňáková vejce

Tuňáková vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 50 g tuňáka, 50 g másla, špetka mletého bílého pepře, lžička petrželové nati

Vejce uvaříme 10 minut natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Poté rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Změklé máslo vyšleháme v misce do pěny, přidáme prolisované žloutky, tuňáka a pepř a promícháme. Vzniklou pěnou naplníme vejce a ozdobíme petrželkou.

Tuňák s rýží a kukuřicí

Tuňák s rýží a kukuřicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g dlouhozrnné rýže, 4 kukuřice cukrové, 2 konzervy tuňáka v olivovém oleji, sůl a pepř dle chuti, 25-50 ml olivového oleje

V hrnci přiveďte k varu vodu a poté do něj vložte rýži a vařte dle návodu. Po cca 25 minutách vaření rýže přivedeme k varu vodu v druhém hrnci, ve kterém uvaříme kukuřici (10 minut). Jakmile je kukuřice uvařená, slijte vodu, nechejte kukuřici troc...

Rybí špíz s brokolicí

Rybí špíz s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fenyklu, 200 g brambor, 300 g brokolice, 1 zelená paprika (kapie), 140 g čerstvého lososa, 140 g tuňáka, 1 citrón, sůl a černý pepř, 1 vejce

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky, opláchneme a dáme do hrnce s vodou společně s očištěným a na malé kousky nakrájeným fenyklem a vaříme doměkka. Uvařené brambory s fenyklem rozmačkáme, přidáme vejce, pepř a sůl dle chuti a důkladně vše ...

Tuňáková pomazánka s jarní cibulkou

Tuňáková pomazánka s jarní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě , 200 g Cottage sýra, 2 vejce vařená natvrdo, 2 jarní cibulky, sůl a pepř podle chuti, 2-3 lžíce řeckého bílého jogurtu

Z konzervy tuňáka scedíme šťávu a vyklopíme ho do misky. Přidáme cottage, jogurt, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Vajíčka i cibulku nasekáme na malé kousky a vmícháme do pomazánky. Podáváme s čerstvou bagetkou.

Tuňák s avokádovou omáčkou

Tuňák s avokádovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 x 175 g steak tuňáka, 2 lžíce nakládaných kaparů, kůra z jednoho citronu, šťáva z jednoho citronu, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti, Omáčka: 2 zralé avokáda, 2 lžíce smetanového bílého jogurtu, 2 jarní cibulky, šťáva z 1/2 citronu, 2 lžíce nasekaného čerstvého estragonu, sůl a pepř dle chuti

Olivový olej smícháme s citronovou šťávou i kůrou, solí a pepřem a do této marinády přidáme okapané kapary. Vložíme tuňáka a necháme marinovat alespoň 10 minut. Mezitím si uvaříme omáčku. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecku a oloupeme. Nakrájíme j...

Salát Niçoise

Salát Niçoise

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 150 g fazolek (zelené fazolové lusky), 4 rajčata, 80 g tuňáka, 4 sardelky (ančovičky), 24 oliv, 2 slepičí vejce, 8 listů hlávkového salátu, 1 citrón, 40 ml olivového oleje, 1 hrst petrželové natě

Oloupeme brambory, nakrájíme je na středně velké kostky a vložíme do nádoby Zepter o objemu 2,2 l (TF-022-16). Přidáme sklenici vody, přiklopíme poklicí a zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň. Když šipka indikátoru postoupí do zeleného pole, zmí...

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě, 10 lžíc kukuřice, špetka soli, 1 kousek mozarelly

Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme. Po vychladnutí ji pokrájíme na malé kousky a smícháme s tuňákem, nadrobno nakrájenou mozarellou a kukuřicí. Na závěr můžeme trochu osolit.

Tuňák na zelenině

Tuňák na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky tuňáka ( po cca 150-180gr), 50 ml olivového oleje, 125 ml červeného vína, 500 g rajčat, 1 zelená paprika , 1/2 hlávky čínského zelí, 2 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička čerstvého nasekaného rozmarýnu, sůl a pepř podle chuti

Plátky tuniaka umyjeme, osušíme, poukladáme na misu, osolíme, okoreníme, obložíme plátkami cesnaku, posypeme rozmarinom. Zalejeme vínom ušľahaným so 4 PL oleja. Odložíme na noc do chladna. Zeleninu a cibuľu očistíme, umyjeme a pokrájame. Rajčiaky...

Řecká pomazánka

Řecká pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v oleji, 1 cibule, 50 g strouhaného sýru, 1 lžíce másla, pažitka, pepř, sůl, 1 špetka koření Tzatziky

Nadrobno nakrájíme cibuli a smícháme s tuňákem a máslem v misce. Do směsi přidáme najemno nastrouhaný tvrdý sýr. Vše promícháme, osolíme a opeříme. Nakonec dochutíme řeckým kořením. Pomazánku namažeme na toasty a posypeme petrželkou.

Maki sushi

Maki sushi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g speciální rýže na sushi, 1 balení krabích tyčinek, 3 lžíce rýžového octu na sushi, 2 pláty sušených mořských řas, 1 lžíce pražených sezamových semínek, trocha pasty wasabi, 1 hrst nakládaného růžového zázvoru, 1 mango nebo avokádo, 1 konzerva tuňáka, 3 lžíce sojové omáčky na sushi

Ze všeho nejdříve si připravíme rýži, kterou vyplachujeme v sítu tak dlouho, dokud nám z ní neteče čirá voda. Poté vložíme do hrnce a zalijeme 250ml vody. (Kdo má rýžovar, udělá rýži v něm) Vodu s rýží přivedeme k varu a chvíli povaříme, přibližně...

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji , 1 cibulka, 50 g taveného sýra, 60 g másla, špetka lžíce sůl, špetka semínko pepř, 1 lžička hořčice, několik kapka citronová šťáva

Tuňáka rozmrvíme vidličkou, smícháme se sýrem, máslem, hořčicí, nakrájenou cibulkou a dochutíme solí a pepřem a několika kapkami citronové šťávy. Můžeme přidat i nakrájenou pažitku. Nejvíc chutná s cereálním pečivem.

Rajčata plněná tuňákem

Rajčata plněná tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 žloutky, 2 lžičky citrónové šťávy, jemně nastrouhaná kůra z 1 citrónu, 4 lžíce olivového oleje, 115 g okapaného konzervovaného tuňáka, 2 lžíce okapaných kaparů, špetka soli, špetka pepře, 2 sušená rajčata, troška čerstvých listů bazalky

Rajčata rozkrojíme na poloviny a lžící odstraníme dužinu. Vnitřek vymažeme rajčatovým protlakem. Vložíme je do pekáčku a v předehřáté troubě zapékáme 12-15 minut při teplotě 200°C. Vyjmeme rajčata a necháme trochu vychladnout. Mezitím si udělá...

Špagety s tuňákem ve smetanové omáčce

Špagety s tuňákem ve smetanové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžíce olivového oleje, 2 hrsti špaget, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 2 rajčata, 100 ml smetany, špetka soli

Špagety dáme vařit podle návodu a poté scedíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a vhodíme na něj cibuli pokrájenou na kostky. Chvíli smažíme, potom osolíme a přidáme tuňáka i se šťávou, přikryjeme poklicí a dusíme asi 3 minuty. Mezitím rajčata nak...

Lehký tuňákový salát

Lehký tuňákový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji, hrst míchaného listového salátu, 2 uvařené salátové brambory, trochu sýra feta, 1 malá červená cibule

Salát na talíři obložíme tuňákem, nakrájenými bramborami, na kolečka nakrájenou cibulí a rozdrobenou fetou. Pokapeme olejem z tuňáka a můžeme jíst s celozrnným pečivem nebo i bez něj.

Roládky s dvojí náplní

Roládky s dvojí náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml mléka, 2 vejce, 200 g hladké mouky, sůl, 3 lžíce rozpuštěného másla, 3 lžíce nasekaných bylinek, 4 lžíce oleje, 150 g zakysané smetany, 200 g papriky nakrájené na kostičky, 6 lžic majonézy, 2 lžičky citronové šťávy, pepř, 200 g tuňáka v oleji, 1 cibule, 1 velká kyselá okurka

Z přísad na palačinky, kromě oleje umícháme těsto a necháme 30 min odpočívat. Na paprikovou náplň smícháme smetanu s 3 lžícemi majonézy, přidáme kostičky papriky, ochutíme lžičkou citrónové šťávy, solí a pepřem. Na tuňákovou náplň rozdrtíme vidlič...

Rybářská snídaně

Rybářská snídaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 slepičí vejce, 1 konzerva tuňáka, 1 cibule, 5 plátků chleba, špetka soli, 1 lžíce slunečnicového oleje

Na panvici opražíme nadrobno nasekanú cibuľku, pridáme soľ, korenie a vajíčka. Urobíme z toho hustejšiu praženicu. Otvoríme si konzervu tuniaka. Pripravíme si plátky chleba. Chleba natrieme maslom, potom naň dáme tuniaka a nakoniec praženicu. Ten,...

stránka: