Rajčata plněná tuňákem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
25min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
460
kalorií
0.0g
cukrů
30.0g
tuků
34.0g
bílkovin
Příprava
Rajčata rozkrojíme na poloviny a lžící odstraníme dužinu. Vnitřek vymažeme rajčatovým protlakem.
Vložíme je do pekáčku a v předehřáté troubě zapékáme 12-15 minut při teplotě 200°C.
Vyjmeme rajčata a necháme trochu vychladnout.
Mezitím si uděláme majonézu. Rozmícháme nahladko žloutky s citrónovou kůrou a šťávou. Za neustálého míchání pomalu přiléváme olivový olej. Přestaneme, jakmile majonéza zhoustne.
Přidáme do majonézy tuňáka, kapary, sůl a pepř.
Lžící naplníme směsí rajčata a ozdobíme je proužky sešených rajčat a lístky bazalky. Buď rajčata vrátíme ještě na několik minut do trouby nebo je podáváme vychlazená.
28. 11. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.