Chybějící obrázek

Rajčata plněná tuňákem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
25min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

460 kalorií
0.0g cukrů
30.0g tuků
34.0g bílkovin


Příprava

Rajčata rozkrojíme na poloviny a lžící odstraníme dužinu. Vnitřek vymažeme rajčatovým protlakem.
Vložíme je do pekáčku a v předehřáté troubě zapékáme 12-15 minut při teplotě 200°C.
Vyjmeme rajčata a necháme trochu vychladnout.
Mezitím si uděláme majonézu. Rozmícháme nahladko žloutky s citrónovou kůrou a šťávou. Za neustálého míchání pomalu přiléváme olivový olej. Přestaneme, jakmile majonéza zhoustne.
Přidáme do majonézy tuňáka, kapary, sůl a pepř.
Lžící naplníme směsí rajčata a ozdobíme je proužky sešených rajčat a lístky bazalky. Buď rajčata vrátíme ještě na několik minut do trouby nebo je podáváme vychlazená.

přidejte na:
Alirtecka

28. 11. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

Svetlana 17. 09. 2016, 19:14

Přidat komentář