Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tuňák s avokádovou omáčkou

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
3min 18min
Nutriční hodnoty
236 kalorií 0.0g cukrů 16.0g tuků 9.0g bílkovin

Příprava

Olivový olej smícháme s citronovou šťávou i kůrou, solí a pepřem a do této marinády přidáme okapané kapary. Vložíme tuňáka a necháme marinovat alespoň 10 minut. Mezitím si uvaříme omáčku. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecku a oloupeme. Nakrájíme je na malé kostičky a vložíme do misky, kde je pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo. K avokádu přidáme jogurt, estragon a nadrobno nasekané cibulky. Osolíme, opepříme a odložíme stranou.
Steaky z tuňáka vytáhneme z marinády, odstraníme z nich kapary a na rozpálené kapce oleje opékáme z obou stran tak 3 minuty, aby maso ryby zůstalo uvnitř krásně růžové. Na každý hotový steak položíme lžíci kaparů z marinády a podáváme se studenou avokádovou omáčkou. Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem nebo celozrnnými toasty.


Přidat na Pinterest
Ellis

06. 04. 2012, Recept navštíven: 1537x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný recept

27. 03. 2016, 17:33

Přidat komentář
Thumb
tento recept moc dobrý, sice jsem nahradila tuňáka z konzervy, ale musím říct, dobrý.... :-)

markéta 12. 04. 2012, 15:04

Facebook komentáře