Tuňák s avokádovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Olivový olej smícháme s citronovou šťávou i kůrou, solí a pepřem a do této marinády přidáme okapané kapary. Vložíme tuňáka a necháme marinovat alespoň 10 minut. Mezitím si uvaříme omáčku. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecku a oloupeme. Nakrájíme je na malé kostičky a vložíme do misky, kde je pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo. K avokádu přidáme jogurt, estragon a nadrobno nasekané cibulky. Osolíme, opepříme a odložíme stranou.
Steaky z tuňáka vytáhneme z marinády, odstraníme z nich kapary a na rozpálené kapce oleje opékáme z obou stran tak 3 minuty, aby maso ryby zůstalo uvnitř krásně růžové. Na každý hotový steak položíme lžíci kaparů z marinády a podáváme se studenou avokádovou omáčkou. Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem nebo celozrnnými toasty.
06. 04. 2012