Tuňák s avokádovou omáčkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
3min

Celkový čas

18min

Porce


Nutriční hodnoty

236 kalorií
0.0g cukrů
16.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Olivový olej smícháme s citronovou šťávou i kůrou, solí a pepřem a do této marinády přidáme okapané kapary. Vložíme tuňáka a necháme marinovat alespoň 10 minut. Mezitím si uvaříme omáčku. Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecku a oloupeme. Nakrájíme je na malé kostičky a vložíme do misky, kde je pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo. K avokádu přidáme jogurt, estragon a nadrobno nasekané cibulky. Osolíme, opepříme a odložíme stranou.
Steaky z tuňáka vytáhneme z marinády, odstraníme z nich kapary a na rozpálené kapce oleje opékáme z obou stran tak 3 minuty, aby maso ryby zůstalo uvnitř krásně růžové. Na každý hotový steak položíme lžíci kaparů z marinády a podáváme se studenou avokádovou omáčkou. Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem nebo celozrnnými toasty.

přidejte na:
Ellis

06. 04. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutný recept

majka 27. 03. 2016, 17:33

Přidat komentář
Chybějící obrázek
tento recept moc dobrý, sice jsem nahradila tuňáka z konzervy, ale musím říct, dobrý.... :-)

markéta 12. 04. 2012, 15:04