Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Estragon

Estragon

Další názvy

Pelyněk estragonový, kozalec kořenný

Použití v kuchyni

Jeho anýzově vonící listy, které dodávají jídlu zvláštní nahořklou chuť, činí z estragonu nepostradatelnou surovinu francouzské kuchyně, kde se přidává do bylinných olejů a octů, majonéz, pomazánek a salátových zálivek, polévek a omáček k drůbeži, rybám a také červenému masu. Francouzi jej kombinují s dalšími bylinkami do směsí jako bouquet garni, fines herbes nebo v suchém provensálském koření. Ochucují se jím tvarohové či vaječné pokrmy a sýry. Existuje také trpčí ruský druh estragonu nebo německý druh, které mají karamelovou až marcipánovou chuť. Estragon rovněž nachází své uplatnění v konzervárenství a likérnictví.

Rady

Není vhodný pro těhotné ženy, protože může vyvolat potrat.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Španělské gazpacho

Španělské gazpacho

Rajčata oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme oloupanou okurku nakrájenou na kousky a s...

Salát s modrým sýrem

Salát s modrým sýrem

Připravíme si dresink – smícháme šťávu a kůru z citrónu, nasekaný estragon, olivový olej, nasekanou šalotku...

Salát z chřestu

Salát z chřestu

Chřest opláchněte a ulomte tuhé konce. Naplňte velký hrnec vodou a přidejte sůl. Přiveďte vodu k varu a př...

Kuřecí prsa se švestkami

Kuřecí prsa se švestkami

Kuřecí prsa trošičku osolíme, více spíše opepříme. Smícháme víno, brandy a vývar. Švestky vypeckujeme, rozk...

Pečený hřbet ze selátka s bylinkami

Pečený hřbet ze selátka s bylinkami

Hřbety ze selátka opláchněte, osušte, zbavte přebytečné kůže a přendejte do pekáče. Nožem nařízněte ze shor...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Estragon Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře