Estragon

Další názvy

Pelyněk estragonový, kozalec kořenný

Použití v kuchyni

Jeho anýzově vonící listy, které dodávají jídlu zvláštní nahořklou chuť, činí z estragonu nepostradatelnou surovinu francouzské kuchyně, kde se přidává do bylinných olejů a octů, majonéz, pomazánek a salátových zálivek, polévek a omáček k drůbeži, rybám a také červenému masu. Francouzi jej kombinují s dalšími bylinkami do směsí jako bouquet garni, fines herbes nebo v suchém provensálském koření. Ochucují se jím tvarohové či vaječné pokrmy a sýry. Existuje také trpčí ruský druh estragonu nebo německý druh, které mají karamelovou až marcipánovou chuť. Estragon rovněž nachází své uplatnění v konzervárenství a likérnictví.

Rady

Není vhodný pro těhotné ženy, protože může vyvolat potrat.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář