Salát s modrým sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Připravíme si dresink – smícháme šťávu a kůru z citrónu, nasekaný estragon, olivový olej, nasekanou šalotku a rozdrobený modrý sýr dle výběru.
Steak osolíme a opepříme. Smažíme ho 2-3 minuty z každé strany. Po deseti minutách odpočinku ho nakrájíme na tenké plátky.
Čekanku rozebereme na listy a ty rozložíme na dva talíře. Přidáme povařené zelené fazolky, steak a nasekané vlašské ořechy.
Zalijeme dresinkem a podáváme.
Tip k receptu
Použít můžeme i jiný modrý sýr než je gorgonzola. Salát se skvěle hodí ke všem druhům steaků – i ke kuřecímu masu. Jedna porce obsahuje 1630 kJ, 5 g bílkovin, 24 g sacharidů, 24 g tuku, 3 g vlákniny.
sonizna08. 01. 2016
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 09. 01. 2016, 13:33

Svetlana 10. 01. 2016, 16:13

dušanka 30. 10. 2016, 09:44

majka 15. 02. 2017, 11:22

palino 17. 05. 2019, 10:48

hanka 14. 09. 2020, 00:18