Salát s modrým sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
10min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
316
kalorií
1.0g
cukrů
23.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si dresink – smícháme šťávu a kůru z citrónu, nasekaný estragon, olivový olej, nasekanou šalotku a rozdrobený modrý sýr dle výběru.
Steak osolíme a opepříme. Smažíme ho 2-3 minuty z každé strany. Po deseti minutách odpočinku ho nakrájíme na tenké plátky.
Čekanku rozebereme na listy a ty rozložíme na dva talíře. Přidáme povařené zelené fazolky, steak a nasekané vlašské ořechy.
Zalijeme dresinkem a podáváme.
Tip k receptu
Použít můžeme i jiný modrý sýr než je gorgonzola. Salát se skvěle hodí ke všem druhům steaků – i ke kuřecímu masu. Jedna porce obsahuje 1630 kJ, 5 g bílkovin, 24 g sacharidů, 24 g tuku, 3 g vlákniny.
sonizna08. 01. 2016
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.