Pečený hřbet ze selátka s bylinkami
Obtížnost
Čas přípravy
35min
Čas vaření
1h 5min
Celkový čas
1h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
64
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Hřbety ze selátka opláchněte, osušte, zbavte přebytečné kůže a přendejte do pekáče. Nožem nařízněte ze shora do mřížky. Nakrájejte česnek na tenké plátky a vložte je do jednotlivých rýh v mase. Osolte, opepřete a navrch ozdobte snítky majoránky, tymiánu a estragonu. Přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 180 °C asi na 30 minut. Poté odklopte, podlijte troškou vody nebo vývaru a pečte do měkka, dalších 30–40 minut.
Tip k receptu
Podávejte se šťouchanými bramborami nebo bramborami na „loupačku“ a hlávkovým salátem.
Recept pochází z knihy Jezte česky.
Smart Press25. 10. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.