Tuňákovo-okurkové sushi
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
15min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
1456
kalorií
31.0g
cukrů
26.0g
tuků
24.0g
bílkovin
Příprava
Rýži dáme do síta a proplachujeme pod tekoucí vodou, až teče čirá voda. Pak ji zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme 15 minut. Pak ji zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili smícháním octa, cukru a soli. Necháme vychladnout. Tuňáka necháme okapat a pak ho promícháme s majonézou a pažitkou. Okurku a mrkev nakrájíme na dlouhé hranoly. Na bambusovou podložku si dáme řasu matnou stranou nahoru, na to položíme třetinu studené rýže a rozetřeme, u jednoho konce delší strany necháme asi 1 cm. Na rýži dáme tuňáka, na něj pak okurku a mrkev. Zarolujeme a ten konec bez rýže navlhčíme vodou a dorolujeme do konce. Necháme chvíli odpočinout a pak krájíme ostrým nožem na jednotlivé kousky. Tyto kousky pak namáčíme do sojové omáčky.
Martina F19. 03. 2013
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.