Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tuňákovo-okurkové sushi

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 45min
Nutriční hodnoty
1456 kalorií 31.0g cukrů 26.0g tuků 24.0g bílkovin

Příprava

Rýži dáme do síta a proplachujeme pod tekoucí vodou, až teče čirá voda. Pak ji zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme 15 minut. Pak ji zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili smícháním octa, cukru a soli. Necháme vychladnout. Tuňáka necháme okapat a pak ho promícháme s majonézou a pažitkou. Okurku a mrkev nakrájíme na dlouhé hranoly. Na bambusovou podložku si dáme řasu matnou stranou nahoru, na to položíme třetinu studené rýže a rozetřeme, u jednoho konce delší strany necháme asi 1 cm. Na rýži dáme tuňáka, na něj pak okurku a mrkev. Zarolujeme a ten konec bez rýže navlhčíme vodou a dorolujeme do konce. Necháme chvíli odpočinout a pak krájíme ostrým nožem na jednotlivé kousky. Tyto kousky pak namáčíme do sojové omáčky.


Přidat na Pinterest
Martina F

19. 03. 2013, Recept navštíven: 2176x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vzerá to lákavo

31. 10. 2015, 17:18

Pajunc
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělám sushi podobně, moc nám chutná!

25. 11. 2015, 11:34

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre a chutné sushi

07. 01. 2016, 12:34

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

23. 02. 2016, 20:03

Přidat komentář

Facebook komentáře