Maliny v kuchyni

Maliny můžeme označit za letní superovoce, protože působí především jako prevence proti rakovině. Podobné účinky mají i brusinky a borůvky. Dnes si však připravíme malinové delikatesy. Ochutnali jste už třeba malinovou polévku či profiterolky?

 #tescoma-akce-siroky

Malinové profiterolky

Smetana je jedním z mléčných výrobků, jenž vzniká srážením mléka. Najdete v něm nejen vysoký obsah bílkovin, ale i tuku. Kromě využití v kuchyni ji můžeme použít i pro zklidnění pleti při popálení či ke zlepšení kvality pleti. Přidává se tedy i do kosmetických přípravků - do šamponů, tělových mlék, krémů a masek.


V obchodě seženete více druhů smetany - na vaření, ke šlehání, od odtučněné až po plnotučnou nebo zakysanou. V kuchyni ji přidáváme do omáček, polévek, na těstoviny či pizzu, ale používáme ji i při zapékání mas, brambor, ryb, zeleniny, luštěnin a podobně. Také se z ní připravují moučníky, pomazánky nebo dipy.

 

Malinový koláč z křehkého těsta

Citrony jsou bohatým zdrojem vitamínu C, jenž je základním a nezbytným prvkem pro posílení imunity. Také se v nich nachází pektin - vláknina, která pomáhá zlepšit trávení a očistí tak naše tělo i od škodlivých bakterií. Po namáhavém cvičení byste měli doplnit tělesné soli, s čímž pomáhá právě citronová šťáva.

 


Malinová polévka

Maliny jsou bohaté hlavně na vitamín C a zeaxantin. Prospívají našemu zraku, chrání nás před UV světlem a makulární degenerací. V malinách ale najdete i spoustu dalších výživných látek - thiamin, riboflavin, niacin, kyselinu pantotenovou, vitamín B6 a také spoustu vápníku, zinku a hořčíku.

 

Maliny působí také jako prevence vůči mnohým chronickým zánětlivým onemocněním. Díky vysokému obsahu antioxidantů zpomalují proces stárnutí a působí i proti degenerativním změnám.

 

Dokážou snížit horečku, odbourávají škodlivý cholesterol, zmírňují krvácení, pomáhají při nachlazení a anémii. Také pomáhají regulovat krevní tlak a navrací lesk a zdraví našim vlasům.

#tescoma-akce-velmi-siroky
přidejte na:
Šéfredaktor

26. 06. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář