Nabanánujte se

NABANÁNUJTE SE!

Profesor na hodině fyziologie hovořil se studenty o banánech. Použil slovní spojení "nabanánovat se"  které vychází z účinků banánů na mozek. Čti:


Nikdy nedávej banán do chladničky!!!


Toto je zajímavé.

Když si přečteš článek, už se nikdy nebudeš dívat na banán jinýma očima.  
Banán obsahuje tři přírodní cukry - cukrózu, fruktózu a glukózu kombinovanou s vlákninou. Banán dává okamžitou podpůrnou dávku energie.


Výzkum potvrdil, že pouhé dva banány poskytují dostačující dávku energie potřebnou na výdání 90-minutového cvičení. Není divu, že banán je ovoce číslo jedna u všech světových atletů.
Banán dokáže také pomoci překonat podstatné množství chorob a nežádoucích stavů, tvořící tak prvek který by měl být přidaný do naší stravy.


Deprese:
Podle výzkumů mezi lidmi trpících depresí velká část se cítí výrazně lépe po požití banánu. To je proto, že banán obsahuje tryptophan, druh proteinu  který tělo přemění na serotonin, a ten uvolňuje relaxační prvek a zlepšuje náladu a celkově vás činí šťastnější.

Pro menstruační Syndromy:
Zapomeňte na tabletky  - nabanánujte se.  Vitamín B6, který se v banáně nachází vám zreguluje hladinu glukózy v krvi, což kladně učínkuje na vaši náladu..

Anémie :
Vysoký obsah železa v banánech dokáže stimulovať hemoglobín v krvi a pomáhá v případě anémie.

Krevní tlak:
Toto jedinečné tropické ovoce má extrémně vysoký obsah Potasia a přitom nízký obsah soli, a to dělá banán perfektním nástrojem v boji proti krevnímu tlaku. Navíc, US Food and Drug Administration právě povolila banánovému průmyslu, aby mohla oficiálně vyhlašovat schopnosti tohto ovoce na snižovaní rizik krevního tlaku a infarktu.

Mozková síla: 200 studentů na škole dostávalo tento rok po dobu zkoušek banánovou potravu: na sní dani, svačinu a oběd jako prostředku na zvýšení výkonnosti jejich močku. Výzkum dokázal, že toto ovoce, dokáže pomáhat a dělat studenty mnohem soustředěnějšími.

Trávení:
Vysoký obsah vlákniny v stravě tvořený banány pomáhá upravit  činnost trávicího traktu do normálu a pomáha překonat problémy bez použití laxativ.

Kocovina: Jeden z nejrychlejších zabírajících způsobů odstranění poopi-cových stavů je udělat si banánovo mléčný šejk oslazený medem. Banán utíší žaludek a s pomocí medu vybuduje nazpět zničenou hladinu cukru v těle, zatím co mléko utíší a znovu  zavodní váš systém.

Pálení na srdci:
Banány mají účinek jako přírodní antacid v těle, takže pokud máte problémy s pálením na srdci, snězte banán na úlevu.

Ranní bolesti:
pár kousků banánu mezi jídlem pomáhá udržet hladinu cukru ve vyvážení a odstraňuje ranní bolesti.

Komáří bodnutí :
Předtím než sáhnete pro krém na ošetření bolestivého vpichu po komárech, vyzkoušejte potřít bolestivé místo vnitřkem z banánové šlupky. Velké množství lidí zjistilo, že banán je neuvěřitelně účinný ve snížení pálení a podrážděnosti pokožky.

Nervy:
Banány mají vysoký obsah B vitamínů co tiší nervový systém.


Nadváha:
Práce pod tlakem? Studie psychológie dokázala, že práce pod tlakem často vede k přecpávání se uklidňujícími  doplňky jako je čokoláda nebo čipsy. Při průzkumu hospitalizovaných pacientů vědci zjistili, že nejobéznějšími byli skupiny osob, pracující v práci pod vysokým nátlakem. Správy v závěru, aby jsme dokázali vyloučit požívání jídla vzniklé panikou, potřebujeme kontrolovat naši hladinu cukru v těle. Kus banánu s vysokým podílem uhlohydrátů požitý každé dvě hodiny vám pomůže udržet tuto hladinu.

Žaludeční vředy:
Banán je používaný jako dietní jídlo při zažívacích problémech pro svou hladkou texturu a jemnost. Je to jediné ovoce, které může být používané bez bolestí i v chronických případech. Banán dokáže neutralizovat nadměrnou kyselinu a snižuje podráždní tím, že jemně obalí stěny žaludku.

Kontrola teploty:
banán je uznávaný jako chladící ovoce, které dokáže snížit obě, jak tělesnou tak i emociální teplotu nastávajících maminek. Například v Thajsku, těhotné ženy pojídají banány aby zajistily, že jejich dítě se narodí s normální teplotou.


Problém se sezónní citlivostí (SAD):
Banány dokáží pomoci lidem trpícím na  SAD protože obsahují přírodní  tryptophan který zlepšuje náladu.

Kouření a používání tabáku:
Banány dokáží pomoci lidem, kteří se pokouší přestat kouřit. Vitamíny B6, B12 obsažené v banánech - potasium a magnézium pomáhají tělu  se dostat z nikotínového absťáku.

Stres: V banánu
životně důležitý minerál pomáhající normalizovat srdečný rytmus, pomáhá dodávat kyslík do mozku a reguluje vaši tělesnou hladinu vody. Když jsme ve stresu náš metabolický poměr se zvyšuje a tak snižuje naši hladinu potasia. To může být vyvážené nazpět s pomocí s vysoko potasiovým ,,nabanáněním .,,

Infarkt:
Podle výsledků zveřejněných v TV, jedině banány jako součást pravidelné stravy může snížit riziko infarktu až o 40%!

Bradavice:
Tato jednoduchá přírodní alternativa potvrzuje, že když se chceš zbavit bradavice, vem kus banánové šlupky a přilož na bradavici žlutou stranou ven. Zlehka připevni slupku náplastí (isolepou)

Takže, banán je skutečně přírodní prostředek na mnoho nemocí. Když  porovnáš banán s jablkem, má v sobě čtyřnásobně více proteinů, dvojnásobně více uhlohydrátů, tři krát víc fosforu, pět krát více vitamínu A a železa, a dvojnásobek jiných vitamínů a minerálů.  Bohatost na potasium ho činí ovocem s nejvyšší hodnotou.  Je právě čas nato, aby ste změnili svoje staré zvyky ,,Jeden banán denně drží vašeho lékaře v nedohlednu!'


přidejte na:
slunina

11. 11. 2009


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
hodně z toho znám, že je pravda, to ostatní asi taky...noo, to je dobrý lék!

Zajímavé 10. 11. 2009, 22:06

slunina
Také mi to přišlo zajímavé, tak jsem se o to s vámi podělila.

slunina 11. 11. 2009, 09:25

Chybějící obrázek
Slyšela jsem, že banán je dobrý v jakékoli podobě po nějakém ostrém jídle! Zkoušeli jste to někdo?

Eva 16. 11. 2009, 17:18

veka
Co banán všechno nedokáže... To,že banán pomáhá proti bradavicím jsem už taky slyšela. Chystám se na to, protože už několik měsíců, možná i let mám jednu malinkou bradavici. Nezvětšuje se ani nezmenšuje, tak to vyzkouším. Ale jinak velmi zajímavé

veka 16. 11. 2009, 22:09

slunina
V banánu je hodně vlákniny, což zlepšuje trávení, je tedy teoreticky možné, že zpracuje i ostré jídlo. Mě osobně na ostré pomáhá zajíst suchým pečivem.

slunina 18. 11. 2009, 09:58

Roxana
Jeden čas nedoporučovali banány, že se má jíst to, co vyroste v kraji, že žijeme, teď je to zas všelék. Držela bych se toho - všeho s mírou. Na bradavice azbírá sugesce, aščkoliv jsou virového původu. Ani lékař vám neporadí, pošle na vypálení.... A to je také vysvětlení, proč každý vyléčí bradavice něčím jiným, - víra Tvá Tě uzdravila.

Roxana 11. 12. 2009, 13:04

veka
S bardavicí jsem byla na vypálení, tekutý dusík, byla jsem na leasru, ale vždycky se mi objevila. Jednu dobu jsem jedla aji syrové brambory (na pročištění organismu). Nakonec mi pomohl duofilm (nějaká žíravina).

veka 11. 12. 2009, 18:07

Roxana
Jo, to jsem s klukem byla taky, hrůůůza, dokud se nezničí mateřská bradavice, tvoří se stále. Přiznám se, že jsem mu to odstranila i dceři pozdějí, babským čarováním.

Roxana 11. 12. 2009, 19:39

Ajaja
Nejlépe mi dělá banán v této kombinaci: rozmixujeme banán s trochou třtinového cukru a banánovým džusem, přidáme trochu dominikánského rumíčku a účinky se dostaví samy Léči cokoli - spleen, zažívací obtíže, bolesti hlavy... i připálený oběd zachrání... :-)

Ajaja 01. 01. 2010, 17:05

Roxana
Dobré a léčivé to být může, ale ten připálený oběd - to jim dáš místo oběda a neženou tě koštětem přes náměstí?

Roxana 01. 01. 2010, 17:58

Ajaja
Tak naštěstí mě to ještě nepotkalo, ale dovedu si představit, že když by to nastalo, tak po "záchranných" běžných akcí by jako bonus mohli před vlastním obědem dostat toto a byli by pak smířlivější.....:-)

Ajaja 01. 01. 2010, 20:39

Roxana
Jedině tak...buď je to usmíří, nebo se nalijí a nedoženou Tě :D)))))

Roxana 01. 01. 2010, 21:41

Ajaja
Jasně - to je naše poslání, spravit nespravitelné apod.....

Ajaja 01. 01. 2010, 22:32

Ajaja
... vlastně nám hodně může pomoci, že pánové ani nepoznají, že původně nebylo něco docela v pořádku.... musíme být halt šikulky a být vždy připraveny.

Ajaja 01. 01. 2010, 22:33

Roxana
Tak, tak. Ono v rámci možností, když něco zmršíš, je dobrá taktika, že to tak mělo vypadat a je klid! Něco holt okecat nejde, jsou zas jiné zbraně. No, myslet si zase, že ho v 50ti místo připáleného oběda vtáhnu do postele je trochu naivita. Musíme být vynalézavé, jsme ženské, ne? Ale jak vzniknul Sachrův dort a je něco tak slavného?

Roxana 02. 01. 2010, 09:53

Ajaja
Chceš říci, že "omyl matka pokroku" ?

Ajaja 02. 01. 2010, 10:29

Roxana
Někdy ano, u Sachrova dortu hned. To přece učeň tam něco nedal, zmršil to, dostal pár facek a dort je slavný dodnes po celém světě!

Roxana 02. 01. 2010, 10:50

Ajaja
V tomto kontextu vzpomínám se slzou v oku na svého tatínka - to byl domácí kuchař inovátor - nikdy stejné jídlo nebylo tak zcela stejné... cokoli nevypadalo jako mělo, dokončil tak, že nikdo nepoznal, že to byl záměr....

Ajaja 02. 01. 2010, 11:37

Roxana
To byl nesporný talent! Jenže blbý je, že když to chceš podruhé, máš něco docela jiného :-)))

Roxana 02. 01. 2010, 18:04

Ajaja
Jj, naštěstí se lišil v drobnostech... a my se na to vždy těšili.

Ajaja 02. 01. 2010, 20:14

slunina
Tak to já vařím podobně. Vezmu věci, na které mám náladu, smícham, tu něco přihodím a je to. Alespoň mi nikdo nemůže říct, že važím pořád to samé. :-)

slunina 04. 01. 2010, 14:44