Náhody?

Mám problém-vy mi jistě poradíte.Nejsem si jistá,zda mě pronásleduje krutý osud či jsem jen pouze nešikovná.O co jde-vždy ,když čekám návštěvu,snažím se uvařit něco dobrého,ale ať se snažím jak se snažím,tak jídla,která běžně zvládám, se mi nedaří.Příklad:Pro kamarádku jsem chystala pracný koláč z několika vrstev .Když jsem upekla první plát,dala jsem ho i s plechem vychladnout na parapet.V tu chvíli tam manžel cosi kutil pod oknem,jak se narovnal,poslal koláč k zemi.Pejsci si pošmákli a já honem pekla další várku.Minulý týden k nám jelo početné příbuzenstvo.Bylinková omáčka,kterou vařím snad každý týden,protože ji rodina miluje,se zdrcla.Keramický pekáč ,v kterém se pekla kuřata ,praskl v troubě a šťáva kapala na dno.Maso jsem zachránila,pekáč letěl do popelnice.Oříšková bábovka-jeden z mých oblíbených moučníků,nešla jako na potvoru vyklopit.Dostala jsem ji ven ve formě trhance.Rozložila jsem do keramické formy a zalila mandlovým pudinkem.Návštěva žasla nad neobvyklou úpravou....Tak bych mohla pokračovat do nekonečna.Jsem tak levá nebo prokletá?Poraďte.

přidejte na:
tepito

08. 03. 2010


Další články

Přidat komentář
tepito
To určitě neplatí-ty lidi ve vedlejší frontě jsou vždycky rychlejší.Jak to jenom dělají?Nejsem závistivá,ale toto bych fakt chtěla umět.

tepito 27. 03. 2010, 17:37

Roxana
Jsi úplně normální a krutý osud Tě nepronásleduje. Tohle se děje nejméně v 90 případech ze sta. Slova "náhoda" a "kdyby" jsem sice ze slovníku škrtla, náhody neexistují, vše je nějak dáno, ale myslím si, že tyhle věci se dějí nervozitou. Možná ji i cítíš, možná ne, podvědomí je potvora, ale prostě když Ti na něčem záleží, zapracuje spolehlivý zákon schválnosti a nepodaří se to. Snad čím se člověk více snaží, tím hůř. Já se pamatuji jako holka, že jsme přestavovali barák. Moje máma je vyhlášená kuchařka skvěle peče i cukroví, všechno. Nepamatuji, že by se jí nepovedly kynuté houskové knedlíky. Takové jsem nikdy nikde neviděla, jaké umí ona. A když tam měla zedníky, dělala svíčkovou a knedlíky, které vyrobila, no něco takového jsem za život neviděla co to bylo za hrůzu! Musela jsem utéci z kuchyně, protože jsem se v pokoji půl hodiny řehtala, to byly kousky! Jak ale bylo jí, to si umím dneska docela živě představit. Malá vesnice, druhé kvasnice neměla, poledne v tom okamžení, no naštěstí to zachránila knedlíkama s kypřicím práškem, umí je taky skvěle,ale ty její kynuté to nejsou... A tohle neplatí jen o vaření, to platí ve všech oblastech lidské činnosti, to je jediná věc na světě která spolehlivě funguje - zákon schválnosti.

Roxana 08. 03. 2010, 14:59

tepito
Jo ,holt není nad šikovné hospodyňky...

tepito 08. 03. 2010, 15:32

Roxana
Ale jdi Ty! To není v hospodyňkách, ty jsou šikovné, ale jak říkám, když na něčem záleží, dopadne to tragicky, uvidíš, kolik lidí potvrdí, že se jim to stalo taky....já to znám taky, neboj!

Roxana 08. 03. 2010, 16:05

Chybějící obrázek
To, co zde popisujete, je tzv. Murphyho zákon. Tomu se nevyhne nikdo. Je pěkně škodolibý. Chce to příště se s ničím nepatlat a ono to kupodivu vyjde lépe než se snažením.

08. 03. 2010, 17:15

tepito
nebojim-příště dostanou všechny návštěvy chleba se solí,už chápu smysl této tradice..

tepito 08. 03. 2010, 18:10

Roxana
Však říkám, čím více se člověk snaží, tím horší je výsledek. Jo to už začíná Murphym zavánět a má snad on v něčem nepravdu? Má-li se něco pokazit, také se to pokazí, jsem si zrovna na jeden přiléhavý i vzpomněla. Tepito, ty nejsi hloupá, to mne nenapadlo, jak tato tradice mohla vzniknout! Akorát nepéci doma v pekárně, to se taky povést nemusí, tak všechno koupit, ať je to na koho svést!

Roxana 08. 03. 2010, 19:54

tepito
Jasně ,že chleba koupím!Při mé smůle by mi mohla při jeho pečení explodovat trouba.Ne,ne už žádné riskování.A abych si to pojistila,pošlu na nákup raději někoho z rodiny nebo mě napadá ještě jistější varianta-poprosit návštěvu,ať si ho koupí sama.

tepito 08. 03. 2010, 20:17

Ajaja
tepito, vzhledem k tomu, jak si s tou katastrofou následně poradíš a ještě oslníš (i návštěva žasne), jsi úplně normální obyčejná geniální ženská... A tak to má být. Podobně přece funguje zákon schválnosti spočívající v tom, že fronta u pokladny, ke které si stoupnu, se zákonitě zbrzdí, takže všechny ostatní fronty, které byly mnohem delší, jsou ihned kratší... A zkus přejít - celé se to opakuje. V původní frontě blok odpadne, v nové se ihned vytvoří....

Ajaja 09. 03. 2010, 05:30

tepito
Že ty stojíš vždycky v mojí frontě,viď?! Jinak dík za chválu,je pravda,že u nás ještě nikdo o hladu nebyl.Ale je to fuška!

tepito 09. 03. 2010, 06:36

Roxana
Tepito, já bych udělala totéž, myslíš, že jsem větší klikařka než Ty? Naopak, já se v tomto poznávám! Na konci fronty vždy stojím JÁ, milé dámy, to jste nikdy nebyly se mnou nakupovat. Dojde páska, něco se zasekne, není zváženo, či nečitelná cenovka, a lidi, kteří stáli u vedlejší kasy v dlouhém štrůdlu jsou odbaveni, jen já stojím jak Lotova žena. Důvěrně si říkám "uzavíračka front". Sakra, ale já to slyšela od tolika lidí, přece to nemůžeme být všechny?

Roxana 09. 03. 2010, 20:53

Ajaja
... a když náhodou nic, tak zjistím, že sama něco nemám zváženo a letím přes půl prodejny k váze... (Globus ještě nemá váhu na kase)..:-)))

Ajaja 09. 03. 2010, 21:20

tepito
A já si pořád říkám,že je chyba ve mě-a to vy dvě blokujete plynulý provoz!Nenakupujete náhodou v Liberci?Včera přede mnou stála ve frontě maminka s dítětem,vypadalo to na rychlou akci,ale ouha,na zboží chyběl kod,mimčo se polilo limonádou,neměla zvážený porek..Stála jsem tam jak Lotova žena snad hodinu.Jen ta sůl mi chyběla.

tepito 10. 03. 2010, 07:28

Roxana
Ne, v Liberci ne, mně se to stává v celé republice, naše malé město nevyjímaje...

Roxana 11. 03. 2010, 11:40

Ajaja
Jsem téhož názoru jako Rox - platí to prostě universálně....

Ajaja 27. 03. 2010, 17:14

Ajaja
I když - asi se něco děje, neb v pátek jsem přešla z fronty do fronty a ona se nezasekla, ba zůstala rychlejší !

Ajaja 27. 03. 2010, 19:16

tepito
aha-už jsi se zařadila mezi ty šťastnější..

tepito 27. 03. 2010, 19:35

Ajaja
Hlavně aby mi to vydrželo...:-))) Hlavně aby to nebyl omyl !!!!

Ajaja 29. 03. 2010, 20:59

tepito
Třeba byla speciální hvězdná konstalace-moc nejásej,vesmír je stále v pohybu.

tepito 30. 03. 2010, 11:19

Ajaja
Já vím, já vím - však to také v sobotu řádně prověřím !

Ajaja 31. 03. 2010, 18:55