Nápady???

Co kdyby jsme už přestali s tím "honem na čarodějnice" a radši se začněme těšit na vánoce. Jsou zde za chvíli a s nimi doufám nové nápady, jak neotřele přivítat jak vánoce, tak i oslavit další rok, který už začíná klepat na dveře. Vymýšlejme a podělme se o nápady. Půjde-li to, tak i uveřejněme fotky. Nemusí to být jen recepty. Ono k tomu patří i výzdoba. Slavnostně prostřený stůl jen umocní dojem, jenž chceme udělat. Někdy je to jen maličkost, která by nás ani nenapadla a co udělá za radost.

přidejte na:

07. 11. 2010


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Tudy súhlasím s Vami.V živote je toľko krásnych veci,všetko zle hoďme za chrbát.Určite aj ja prispejem nejakými peknými vianočnými zvykmi z môjho rodného kraja z Moravskoslezskych Beskýd.Jozef.

Jozef 08. 11. 2010, 10:11

Chybějící obrázek
Děkuji, vaše komentáře mne vždy potěší. V Beskydech nám bydlela známá, než se odstěhovala za rodinou na Slovensko. Je to velmi příjemná a hodná paní. Je vidět, že kde se nežilo nejlehčeji, měli lidé blíže k sobě a uměli pohladit slovem, což je někdy i velká pomoc.

09. 11. 2010, 00:19

Ajaja
Jj, za 13 měsíců jsou další vánoce....:-)))

Ajaja 14. 11. 2010, 06:55

Roxana
jj, tak si je užijte, budou prý podle Mayů poslední, jak to teď frčí éterem.

Roxana 19. 11. 2010, 20:07

Ajaja
Rox, kulovaný poslední.... To je chybný výklad !!! Podle indiánů samých se to nemá brát gramaticky doslova, ale obrazně ! Končí jedna éra (známý svět) a začíná druhá a prý ve znamení obrody (duševní, morální...)... Takže čelem k tomu a těšme se, protože to, co je teď, se mi zrovna moc nelíbí (moc agresivity, závisti, hamižnosti...)

Ajaja 20. 11. 2010, 16:05

Roxana
Ajajo, já s Tebou naprosto souhlasím. Jen narážím na to, co vypuklo za paniku, že staří Mayové, chytří, že si to dodnes neumíme vysvětlit, tak náhle ukončili kalendář 21.12.2012. Znám spoustu úplně normálních lidí, co začali jančit! Jedna éra končí a další začne,ale má být očistěna a spíš založena konečně duchovně a morálně, duchovno je dnes potlačeno, kdežto civilizace šla hodně dopředu materiálně. Stejně jako Ty jsem v této době nespokojená, někdy až nešťastná, necítím se tu dobře, vidíš "tu", prý jsem "Doma" někde jinde, dle astroložky z Brna, ale to sem tahat nebudu. Peníze nejsou špatné a nemohou za to, ale mne oslovují jen proto, že bez nich se žít nedá. Nikdy bych nechtěla miliony či miliardy - můžeš mi říci, co z toho ti lidé mají?? Já to nikdy nepochopila, štěstí si nekoupíš a usínat s pocitem, že jsem boháč, tak neusnu ještě strachy. No, tady se to rozebírat nehodí, ale jak píšeš, co se děje teď, nemá obdoby a co já jsem kdysi někde četla, přesně to tak bylo popsáno, po r. 2000 - Sodoma, Gomora, jelikož to bylo za komunistů, neuměla jsem si to představit... Já se nebojím, nejsem světice ani trošku, ale zase tak moc jsem toho nenapáchala a jestli bude konec světa, tak umřu, to musím stejně a je mi fuk, zda sama či houfně...ámen!

Roxana 20. 11. 2010, 21:01

Chybějící obrázek
Ajaja správně dí, pro indiány tím končí velký kalendářní cyklus, po kterém začíná vše odznovu a mělo by to začínat čisté, jako nepopsaný list papíru.

20. 11. 2010, 21:32

Roxana
tudy - no jo, ale to si myslíš, že se všichni do rána změní? A myslím, že se to netýká jen jich...

Roxana 20. 11. 2010, 21:58

Chybějící obrázek
Samozřejmě, že nikdo se zázrakem přes noc nezmění, ale kdo chce může na sobě pracovat. Každý vývoj chce svůj čas.

21. 11. 2010, 12:08

Chybějící obrázek
Přesně tak, ale naše společnost už zašla dost daleko. Nic není věčné, ani beztrestné, jak si mnozí myslí. Kdo na sobě chce pracovat, může začít hned, spousta lidí se v posledních letech začala zajímat o duchovno, svědčí o tom velký prodej knih o psychologii, způsobu správného života a štěstí. Je to na každém, nelze nikomu nic vnucovat. Já se tady o tom nechci rozepisovat, tohle je jiný server, na to jsou určeny jiné a je jich dost. Já se těmito věcmi zabývám celá léta, ale bohužel, nemohu tak zcela tvrdit, že je mám zažité a chovám se vždy správně. Do toho mám hodně daleko, to prostě musí přijít jednou samo, bez násilí a nucení. Škoda, v Parze jsem měla jiné možnosti, tady jen knihy a meditace. Ale ani to není od věci, člověk zas pozná něco jiného... Svět stát na místě nemůže, stále se vyvíjí. Tak neber ten přerod přes noc tak dogmaticky a vážně, to byl je příměr.

Roxana 21. 11. 2010, 12:37

Chybějící obrázek
Také jsem to jako příměr brala. Násilný přerod nelze. Vše musí vycházet z nás a to proto, že sami chceme. Chybovat je normální, jinak bychom byli dokonalí a to nejsme.

Tudy 21. 11. 2010, 12:47

Chybějící obrázek
Dobrý deň milé dámy. Diskusia je veľmi zaujímavá,ale blog bol napísaný o niečom inom.Pozdravuje Vás Jozef.

Jozef 21. 11. 2010, 14:12

Ajaja
Ani bych neřekla, že je o něčem jiném - je o vztazích mezi lidmi. Je v něm výzva k tomu být lepším, což chce začít sám u sebe... A k tomu jsou vánoce jako stvořené. Jsou to, stále ještě, naštěstí, chvilky, byť krátké, kdy se přece jen lidé tak trochu zamyslí a chtějí svému okolí udělat radost. Takže to chce vedle dárků dát i sebe, lepšího....

Ajaja 21. 11. 2010, 14:46

Chybějící obrázek
Je pravda, že to vypadá, jako by se to zvrtlo v něco jiného, ale všichni si uvědomili, že vánoce nás motivují ke změněk lepšímu, ovšem chtělo by to také nějaké vychytávky na vylepšení předvánoční atmosféry a rady jak to udělat, aby byly hezké a pokud možno bez stresu.

Tudy 21. 11. 2010, 18:05

Ajaja
Tak jo, tak začnu, už jsem našla svůj loňský recept na vánoční štólu, také jsem koupila nový vánoční ubrus a různé "titěrnůstky" na adventní věnec...

Ajaja 21. 11. 2010, 20:27

Chybějící obrázek
Já se musím taky pochlubit. Včera jsem si koupila takové keramické svícínky- asi 10 cm vysoké andělíčky. Každý drží v rukách zlatý podstaveček na svíčku. K tomu jsem přikoupila malé zlaté svíčky. Každý rok vymýšlím jinou dekoraci na štědrovečerní stůl. Letos každý bude mít u talíře svého andělíčka se svíčkou :o). Zítra dám sušit pomeranč nakrájený na plátky. Ten nesmí nikdy chybět na adventním věnci. Pěkně to vypadá, jen je potřeba koupit opravdu malý pomeranč, aby na věnci nebyla obrovská pomerančová kola.

Angel 666 21. 11. 2010, 20:38

Chybějící obrázek
Já letos místo věnce na stole udělám ovál z aranžovací hmoty a do ní 4malé svíčky a kolem arnžmá z toho co se mi zrovna bude líbit. Věnec bude na dveřích

21. 11. 2010, 21:35

Ajaja
ano, ano, sušená pomerančová kola také používám... a mezi ně malé šištičky... a zvonečky....

Ajaja 21. 11. 2010, 22:50