Není to o vaření, ale o domácích pracech

57447_small

Vážené čistotné hospodyně a všechny, jež milujete krásně vyprané prádlo.
Spěchám s radou, jak na to.
Miluji bílou barvu a vlastním hodně bílých věcí. Aby bílá bílá byla, je potřeba nejen kvalitního pracího prostředku, ale i častého praní, jelikož jsem čuník.
Minulý víkend jsem prala bílou bundu a bílou kabelku z plátna. Miluji mnoho kapsiček, proto i tato kabelka jimi jen oplývá. Nejméně 3x jsem všechny kapsy bedlivě prohmatala, papírové kapesníky peru totiž běžně..., nikde nic.
Jsem hrozný vetešník, který s sebou tahá nemožné a zbytečné věci, které se vždycky mohou hodit!
I vyprala jsem, pověsila na sluníčko a zálibně čichala k vonné aviváži. Když přišla chvíle, kdy jsem prádlo sundavala, z kabelky visely dvě podšívky a já nahmatala cosi tuhého! Ztuhla jsem taky!
A oprávněně!
Vyprala jsem všechny doklady, které mám.
Krve by se ve mně nedořezal!!!!
Konec dobrý všechno dobré.
Tak milé dámy - občanský průkaz, průkaz zdravotní pojišťovny - OZP, vstupní čipová karta do práce, kreditní karta a průkazka na MHD, jakož i telefonní karta, jsou při 40 stupních teploty, při praní Persilem a v Aviváži zn.Wansou, čistě vyprány, nepoškozeny a ani bankomat nemá nic proti voňavé kreditce.
Vše je čisté a schopné dalšího používání.
Některé vizitky dopadly špatně a tudíž skončily v krbu, jiné jsou jako nové! Inu, hned poznáte, kdo na nich šetří.
Kartička k zubaři po přežehlení vypadá taky dobře, ovšem pernamentka do Solné jeskyně má krajkový okraj. Snad mi ji uznají...a na zubaři zase tak moc netrvám.
Už jsem vyprala kdeco, ale tohle...no uznejte samy!

přidejte na:
Roxana

10. 03. 2011

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Ajaja
Ano, papírový kapesníček v pračce, navíc s tmavým prádlem, nic nepotěší více....

Ajaja 27. 03. 2010, 18:03

tepito
Milá Roxano,nejsi sama,kdo vypere vše co vidí.Mě se povedlo vyprat hodinky,které jsem dostala od dědečka při nástupu do 1.třídy.K mému údivu,hodinky i po vyprání krásně tikaly,jen čísla poněkud vybledla.Snad to není reklama,když prozradím,že jsou vyrobeny před 40lety v SSSR-holt, pozná se kvalita!Slouží dál k naprosté spokojenosti.

tepito 24. 03. 2010, 18:22

Chybějící obrázek
I já takhle občas přepírám nepratelné. Odmítám totiž manželovi prohlížet kapsy a pak se divím, co mi pračka naděluje k prádlu.

24. 03. 2010, 21:05

Roxana
Jéžiši, to já projedu všechny kapsy 3x a vždycky se v černém prádle najde minimálně jeden papírový kapesníček! Druhá věc je, že dám do pračky 2 ponožky, ale když je skládám, mám pouze jednu.... Za třetí, to jsem se chtěla zeptat Tepity - zkoušelas to s vietnamskýma??? Ruský hodinky byly nezmaři.

Roxana 24. 03. 2010, 22:24

tepito
vietnamský doma nemáme-jsem zapřísáhlý odpůrce digitálek-u nás máme jen mech.strojky-vše předrevoluční výroba...A ty ponožky-to je bermudský trojuhelník v naší pračce-záhadně mizí a zase se objevují..

tepito 25. 03. 2010, 07:04

tepito
Ajajo,máš pravdu,už se mi taky povedlo...Ten prevít se změní na drobné žmolky,ketré se odmítají prádla pustit.

tepito 27. 03. 2010, 19:38

Roxana
Ajajo, když papírový kapesníček, tak JEDINĚ s černým prádlem! Do bílého jsem ho ještě nedala že mám bílé tepláky, kalhoty, košile s kapsičkou... Tepito, já kupuju hodinky jedině ve zlatnictví, ale před dvěma lety jsem si koupila jedny u vietnamců. Jdou naprosto přesně, mají klasický ciferník, doufám, že jsem to nezakřikla a nerozbijí se teď. Mám je nejraději, protože na ně totiž nejlíp vidím:-) Problémem zmizelých ponožek se zabývá už půl republiky.

Roxana 27. 03. 2010, 19:43

tepito
Přece nebudeš dávat kapesníček k bílému-tam to není tolik vidět.To je jasný! Osamělé ponožky skládám do zvláštní tašky a jednou za čas dělám výběr,zda náhodou se některá neobjevila.Většinou je to beznadějný. Hodinky sbírám-mám jich celou krabici,tak je můžu střídat.Většinou už to jsou historické exepláře,ale mám souseda hodináře a ten se mi o ně vždy postará,aby sloužily jak mají.

tepito 27. 03. 2010, 20:07

Roxana
Holky, švýcarské a ruské hodinky neměly konkurenci. Já už dávno po r. 1990 jsem si ve výprodeji koupila ruské hodinky - natahovací, strašně hezké, ale takové ty s tím nedovíracím náramkem, teď se hodně dělají. No a ztratil ajsem je v tramvaji, v zimě a s bundou to nedalo moc práce...štve mne to ještě dnes, přesné a krásné, no někdo si udělal radost (nechtěně), co se dá dělat.

Roxana 27. 03. 2010, 21:20

Roxana
Tepito, to máš pravdu, to by nemělo ten efekt. Škoda pak kapesníčku! Ponožky - sirotky, mám též v igelitové tašce a když občas najdu druhou, mám radost jako dítě z nové hračky!

Roxana 27. 03. 2010, 21:23

tepito
Taky jásám nad každou do páru. K bílému prádlu je nejlepší zapomenutá pestrobarevná maličkost s nestálou barevností.

tepito 27. 03. 2010, 21:37

Roxana
Jé, já bych mohla povídat. Jenže nejlepší bylo, když synek byl malý a mně se do tehdy látkových plen připletly manželovy tmavě modré slipy. Paráda! Bledě modré plenky a holky mi je záviděly, myslely, že jsem je sehnala někde v zahrančí!:D)))) Ony fakt byly pěkné, ještě že ty slipy nebyly červené - na kluka, či žluté - to nedej bože!

Roxana 28. 03. 2010, 01:10

tepito
Tak mě se povedla růžová varianta-už nevím co se mi tenkrát k vyváření plen připletlo,ale vím,že jsem je pak třídila na růžové-k použití na doma a ty bílé na parádu.No prostě jsem taky děsně šikovná...

tepito 28. 03. 2010, 09:27

Ajaja
Na ty žmolky z papírových kapesníčků používám dvě finty - buď lepicí pásku přes dlaň a vychytat, nebo žiletku (jednorázovku) a seškrábnout. Jinak je ještě třetí metoda, ale to musí být zvláštní konstelace - rozhodím kousky prádla jejich vlastníkům, ať se ukáží...

Ajaja 29. 03. 2010, 21:11

tepito
Znám ještě jednu metodu-vyhodit.

tepito 30. 03. 2010, 11:17

Ajaja
Když já se s některými kousky tak nerada loučím... A pak je mi taky proti srsti vyhazovat to, co je ještě "jinak" dobré.

Ajaja 31. 03. 2010, 18:56