Neodolatelný cheescake

Cheesecake je sýrový dort, který můžeme upéct, ale také nemusíme. Je tvořen většinou jen 2 vrstvami - sušenkami a smetanovou vrstvou. Mnohdy se však přidává i nějaké ovoce a poleva. Díky tomu můžeme cheesecake připravit na mnoho zajímavých a lahodných způsobů.

#tescoma-akce-velmi-siroky 


Máme pro vás několik tipů, jak si připravit dokonalý cheesecake

  • Při míchání surovin používejte metličku nebo kuchyňského robota. Pamatujte však, že byste měli směs míchat a nešlehat. V tom druhém případě by v cheesecaku bylo až příliš mnoho bublin.

  • Pokud se vám přeci jen vytvoří několik bublinek, můžete to ještě napravit tak, že s mísou s citem bouchnete o stůl.

  • K sýru nejprve vmíchejte cukr a až se rozpustí, pak můžete přidávat ostatní ingredience.

  • Než začnete plnit dortovou formu, obalte ji alobalem. Tu pak s cheesecakem vložte do pekáče, který naplníte vodou. Pečením ve vodní lázni ochráníte koláč před prasknutím a vysušením.

  • Při pečení by vám koláč neměl zhnědnout. Hotový cheesecake poznáte podle ještě stále pohyblivého středu, když s ním trochu zatřesete. Když ho upečete tak, že bude pevný, bude již přepečený a vysušený, což může způsobit popraskání.

  • Abyste koláči nezpůsobili příliš velký teplotní šok, nechte ho trochu vychladnout ve vypnuté a otevřené troubě. Tak vám později nepopraská.

  • Z formy jej vyndávejte až ve chvíli, kdy už bude zcela vychlazený.

Základní cheesecake


Citrony jsou bohatým zdrojem vitamínu C, to víme všichni. Ale především nám pomáhají odkyselovat organismus. Také posilují imunitu, působí jako prevence proti křečovým žilám a zlepšují zažívání a kvalitu pokožky, vlasů a nehtů.





Nepečený cheesecake s jahodovou polevou


Jahody zase zmírňují projevy dny, revmatismu a artritidy. Mají dezinfekční, antioxidační a antibakteriální účinky. Prospívají srdci, ledvinám a játrům a také pomáhají regulovat hladinu krevního tlaku a pročišťují krev. Působí i jako prevence proti rakovinotvorným buňkám.


Opilý nepečený cheesecake



Cukr je v kuchyni nenahraditelný, ale neměli bychom to s ním moc přehánět, protože ve větší míře nám spíše škodí. Moučkový cukr vzniká z krystalového cukru jednoduchým rozemletím na prášek. Aby nezhrubl, přimíchává se k němu kukuřičná moučka. Pro svou jemnou strukturu jej využíváme především pro zdobení a při přípravě polev a sladkých dezertů.




#chefparade-siroky 
přidejte na:

26. 05. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář