Cheesecake je sýrový dort, který můžeme upéct, ale také nemusíme. Je tvořen většinou jen 2 vrstvami - sušenkami a smetanovou vrstvou. Mnohdy se však přidává i nějaké ovoce a poleva. Díky tomu můžeme cheesecake připravit na mnoho zajímavých a lahodných způsobů.
#tescoma-akce-velmi-siroky
Máme pro vás několik tipů, jak si připravit dokonalý cheesecake
Při míchání surovin používejte metličku nebo kuchyňského robota. Pamatujte však, že byste měli směs míchat a nešlehat. V tom druhém případě by v cheesecaku bylo až příliš mnoho bublin.
Pokud se vám přeci jen vytvoří několik bublinek, můžete to ještě napravit tak, že s mísou s citem bouchnete o stůl.
K sýru nejprve vmíchejte cukr a až se rozpustí, pak můžete přidávat ostatní ingredience.
Než začnete plnit dortovou formu, obalte ji alobalem. Tu pak s cheesecakem vložte do pekáče, který naplníte vodou. Pečením ve vodní lázni ochráníte koláč před prasknutím a vysušením.
Při pečení by vám koláč neměl zhnědnout. Hotový cheesecake poznáte podle ještě stále pohyblivého středu, když s ním trochu zatřesete. Když ho upečete tak, že bude pevný, bude již přepečený a vysušený, což může způsobit popraskání.
Abyste koláči nezpůsobili příliš velký teplotní šok, nechte ho trochu vychladnout ve vypnuté a otevřené troubě. Tak vám později nepopraská.
Z formy jej vyndávejte až ve chvíli, kdy už bude zcela vychlazený.
Základní cheesecake
![]()
Citrony jsou bohatým zdrojem vitamínu C, to víme všichni. Ale především nám pomáhají odkyselovat organismus. Také posilují imunitu, působí jako prevence proti křečovým žilám a zlepšují zažívání a kvalitu pokožky, vlasů a nehtů.
Nepečený cheesecake s jahodovou polevou
![]()
Jahody zase zmírňují projevy dny, revmatismu a artritidy. Mají dezinfekční, antioxidační a antibakteriální účinky. Prospívají srdci, ledvinám a játrům a také pomáhají regulovat hladinu krevního tlaku a pročišťují krev. Působí i jako prevence proti rakovinotvorným buňkám.
Opilý nepečený cheesecake
Cukr je v kuchyni nenahraditelný, ale neměli bychom to s ním moc přehánět, protože ve větší míře nám spíše škodí. Moučkový cukr vzniká z krystalového cukru jednoduchým rozemletím na prášek. Aby nezhrubl, přimíchává se k němu kukuřičná moučka. Pro svou jemnou strukturu jej využíváme především pro zdobení a při přípravě polev a sladkých dezertů.
#chefparade-siroky