Základní cheesecake
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V robotu rozmixujeme sušenky nadrobno. Zalijeme rozpuštěným máslem a znovu promixujeme, dokud se nám hmota nespojí.
Formu o průměru 20 cm si vymažeme olejem nebo máslem a na dno formy natlačíme hmotu ze sušenek. Dáme do lednice.
Mezitím si umyjeme robota a vložíme do něj 250 g tvarohu s vanilkovým cukrem a šlehačkou. Ušleháme do hladka. Přidáme ostatní ingredience a ještě párkrát zašleháme, dokud se neutvoří hladká hmota.
Nalijeme na formu vyloženou sušenkami a povrch uhladíme. Vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme přibližně 40 minut, dokud nám povrch neztuhne a okolo se neuděla tzv. zlatý kroužek. Poté vypneme a necháme ve formě asi 10 minut dojít. Opatrně vyjmeme z formy a na mřížce necháme zcela vychladnout.
Podáváme zcela vychlazené.
Tip k receptu
Tento jednoduchý dezert můžeme podávat zdobený různým ovocem, nebo i jeho krém můžeme plnit čímkoli nás napadne.
Sonia00520. 07. 2012