Nepečený Cheesecake s jahodovou polevou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Sušenky vložíme do sáčku a pomocí válečku/paličky je rozdrtíme. Vysypeme je do mísy a přilijeme rozehřáté máslo. Směs smícháme dohromady a přemístíme do máslem vymazané dortové formy a rozprostřeme pomocí lžíce, snažíme se sušenky upěchovat, pro lepší efekt ještě použijeme skleničku s plochým dnem a tou vrstvu ještě více natěsnáme(rozhodně to "neodflákněte", nebo se Vám bude dort rozpadat) a dáme chladit do lednice(můžeme dát i zapéct na 10min do trouby- korpus bude křupavější). Do mísy si dáme Lučinu a vmícháme do ní tvaroh, přidáme moučkový a vanilkový cukr. Za pomocí ručního šlehače do směsi postupně přidáváme smetanu ke šlehání. Vyndáme si formu se sušenkovým základem a nalijeme na ní mléčnou směs a opět uložíme do lednice, tentokrát na delší dobu(nejlépe přes noc).
Polevu si připravíme tak, že si čerstvé nebo částečně rozmrzlé jahody(pár si jich nechte na ozdobu) dáme do mixéru a společně se lžicí vody a cukru rozmixujeme, propasírujeme přes sítko do hrnce a dáme vařit , aby nám poleva zhoustla(až se bude vařit sundejte pokličku), necháme ji lehce ochladit a nalijeme ji na dort(já ji liji ještě ve formě, protože nechávám polevu o něco řidčí a po odstranění formy se mi trochu rozteče po obvodu, což vypadá moc dobře).
Dort uložte ještě aspoň na 30 minut opět do lednice. Na každý kousek ještě dáme kousek jahody.
Tip k receptu
Množství sušenek zvolte podle chuti, typické americké cheesecakes mívají slabší vrstvu sušenek a vyšší vrstvu mléčné směsi(oproti receptu budete muset přidat tvaroh lučinu i šlehačku).
Peta S08. 01. 2010