Netradiční recepty na domácí pizzu

Pizza je velmi populární a možnosti variací receptů jsou téměř nekonečné. Dnes jsme pro Vás vybrali několik neobvyklých, se kterými okouzlíte rodinu i přátele. Jejich příprava je snadná a nepříliš časově náročná.
#tescoma-akce-velmi-siroky

Bramborová pizza

Brambory jsou téměř nejvýznamnější plodinou produkovanou v zemědělství, větší význam pro lidskou obživu mají celosvětově jen rýže, kukuřice a pšenice. V Česku je spotřeba brambor asi 75 kg na osobu ročně a jsou tak pro nás druhou nejdůležitější potravinou.

Brambory jsou nejlepším potravinovým koncentrátem a také levným zdrojem energie a nutričně hodnotných látek. Jsou bohaté na minerály, vitamíny, bílkoviny a jsou téměř bez tuku.

Brambory jsou dále jedním z nejbohatších zdrojů antioxidantů




Výroba jogurtu je velmi jednoduchá. Potřebujete jen mléko, bakterie a nádobu se stálou teplotou kolem 40 stupňů, tzv. jogurtovač. Smícháme mléko s bakteriemi nebo trochou jogurtu. Po smíchání zahříváme směs pomalu na teplotu 40 až 42 stupňů a udržujeme tak po dobu alespoň 8 hodin.


Jogurt působí blahodárně na střevní mikroflóru člověka, proto je spolu s acidofilním mlékem nejvýznamnějším probiotikem.



Cuketa je evropského původu, vznikla šlechtěním v Itálii, odkud také pochází její název. Je to jednoletá zelenina řadící se k druhu tykev obecná.

Na rozdíl od sestřenic okurek se téměř výhradně konzumuje tepelně zpracovaná. To je ale pouze zažitý stereotyp, protože zvláště mladá cuketa je výborná a chutná i syrová, například jako součást zeleninových salátů.

Cuketa má velmi nízkou energetickou hodnotu, obsahuje okolo 91 % vody, malé množství vlákniny a pouze kolem 4 % sacharidů.


#damejidlo-siroky 

přidejte na:
Eliška

29. 09. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář