Jarní sedmikrásková polévka

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
25min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

412 kalorií
0.0g cukrů
27.0g tuků
16.0g bílkovin


Příprava

Houby předem namočíme aspoň na dvě hodiny.
Změklé houby dáme vařit s kostkou zeleninového bujónu, vaříme asi 15 minut skoro doměkka.
Na pánev dáme rozehřát máslo, přidáme zeleninu, nastrouhanou nahrubo, krátce osmahneme a zasypeme krupičkou a všechno spolu restujeme, až krupička jemně zezlátne.
Osmaženou zeleninu s krupičkou přidáme do polévky. Sedmikrásky nasekáme na menší kousky a také přidáme do polévky. Krátce povaříme a nakonec do polévky vklepneme opatrně vejce tak, aby žloutky zůstaly celé. Už jen necháme přejít varem, vypneme, přisypeme sekanou pažitku a můžeme podávat.

přidejte na:
Chybí obrázek

28. 04. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
bujóny do polévek nepřidávám, polévku dochucuji tekutým polévkovým kořením maggi
Přidané ingredience: maggi

29. 01. 2014, 07:37

Chybí obrázek
zaujímava jarná polievka

02. 05. 2016, 10:55

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.