Jarní sedmikrásková polévka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
25min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
412
kalorií
0.0g
cukrů
27.0g
tuků
16.0g
bílkovin
Příprava
Houby předem namočíme aspoň na dvě hodiny.
Změklé houby dáme vařit s kostkou zeleninového bujónu, vaříme asi 15 minut skoro doměkka.
Na pánev dáme rozehřát máslo, přidáme zeleninu, nastrouhanou nahrubo, krátce osmahneme a zasypeme krupičkou a všechno spolu restujeme, až krupička jemně zezlátne.
Osmaženou zeleninu s krupičkou přidáme do polévky. Sedmikrásky nasekáme na menší kousky a také přidáme do polévky. Krátce povaříme a nakonec do polévky vklepneme opatrně vejce tak, aby žloutky zůstaly celé. Už jen necháme přejít varem, vypneme, přisypeme sekanou pažitku a můžeme podávat.
28. 04. 2010
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.