Výborná cuketová pizza
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cukety oloupeme (pokud máme větší, odstraníme i vnitřní semínka) a nastrouháme nahrubo. Dáme do čisté utěrky a pořádně vymačkáme šťávu. Pak přeložíme do mísy, přidáme 2 vejce a nastrouhaný sýr. Mírně osolíme a zamícháme. Směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem v tenké souvislé vrstvě.
Dáme do trouby vyhřáté na 170 stupňů a pečeme přibližně 15 minut. Poté vyndáme, potřeme rajským protlakem (můžeme ho mírně osladit), posypeme italskými bylinkami (bazalka, oregáno, tymián) buď čerstvými nebo sušenými a poklademe tím, co máme rádi - já dala šunku, jarní cibulku, mozzarellu, černé olivy, předem podušené žampióny, rajčata a parmazán. Opět vložíme do trouby a pečeme dalších 15 minut (až zezlátnou okraje).
Tip k receptu
Pizza je opravdu hodně jedlá.
Jana Smidži11. 08. 2015