Při popisování svých charakterových vlastností nikdy nevím jak se popsat, jedno však vím jistě: mám strach ze všeho nového a neznámého.
Jenže jako mladý optimista se s tím snažím bojovat.Sice je mi jasné, že ústřice, mušle nebo šneky asi nikdy neokusím, snažím se obohatit své chuťové zážitky alespoň pro mě méně divnými potravinami:) Začala jsem víc uvažovat o nechuti k běžným jídlům, dříve jsem polévky jako hrachovou, špenátovou, rybí odmítala už ze zvyku, nejednou mi došlo, že vlastně ani nevím, proč je nejím a svou změnu jsem tedy započala ochutnáváním běžných jídel, které jsem vedla pod nálepkou "to mi nechutná" a můj jídelníček se najednou rozrostl o spoustu dobrot.
Další změny přišly záhy, zajímám se o zdravou stravu a jednou za čas ochutnávám nové zdravé potraviny. Začalo to Šmakounem(kterého teď jíme skoro denně), pak přišel na řadu bílý sojový jogurt(nejprve opravdu nešlo o chuťový zážitek, ale s vědomím toho, že "je to zdravé a prospěšné" jsem si ho občas koupila, dnes už mi s kousky ovoce chutná), sojové maso mi zachutnalo napoprvé a stále je častou součástí mých jídel. Tofu bylo dalším zapeklitým oříškem(má stejnou pachuť jako sojový jogurt), ale zjistila jsem, že když ho pokapu sojovou omáčkou, nebo uvařím s chili, česnekem nebo nějakou bylinkou, moc mi chutná. Pečení z tmavé mouky bylo dřív u nás doma běžné, v posledních letech ale ustoupilo chuti bílého, to jsem ale změnila a kromě špaldové mouky vyzkoušela i pár dalších zdravých variant. Za třešničku na mém "dortu odvahy" považuji mořské řasy, které si spařené horkou vodou jednou za čas ráda dám.
Nebojte se ani vy zkoušet netypické potraviny a koření. Obohatí to Váš život i jídelníček:)
Ajaja 08. 01. 2010, 22:36
Roxana 09. 01. 2010, 10:04
Ajaja 09. 01. 2010, 13:53
Roxana 14. 01. 2010, 14:49
Ajaja 15. 01. 2010, 17:58
slunina 20. 01. 2010, 16:16
Ajaja 21. 01. 2010, 17:50
tepito 12. 02. 2010, 06:56
Roxana 12. 02. 2010, 16:50
Ajaja 12. 02. 2010, 18:08
Roxana 12. 02. 2010, 21:57