Čas, kdy s radostí strávíme celé dny u trouby s vánočním cukrovím, se opět blíží. Kolik druhů to bude letos? Pokud se opět rozhodnete pro dvanáct druhů voňavých laskomin, co si tu předvánoční dřinu trochu ulehčit? Člověk by neřekl, že výběr oleje mu tolik pomůže, ale opak je pravdou. Přinášíme vám tip, jak si ulehčit radosti i strasti předvánočních příprav jen tím, že sáhnete po nějakém výrobku našeho nového partnera, www.olejedokuchyne.cz a uvidíte sami.
Proč oleje ve spreji?
V E-shopu najdete opravdu kvalitní stolní oleje ve spreji, které jistě využijete i po Vánocích. Všechny oleje mají skvělou chuť a vysokou výživovou hodnotu. Možná vás překvapí, že neobsahují ani stopu cholesterolu. Některé jsou bez emulgátorů, barviv i tolik nechtěných konzervačních látek. Až dopečete cukroví, využijete je ke každodennímu vaření, pečení, grilování a dokonce ke smažení.
Slunečnicový olej Mistr pekař a Easy cook
Právě tyto dva oleje neobsahují žádné konzervační látky, barvivo ani emulgátory. Chcete-li kvalitní čistý slunečnicový olej, Mistr pekař vám bude vyhovovat. Pro pečení cukroví je ideální, díky rozprašovači z oleje vytvoříte téměř kouř. Povede se vám olej nanést rovnoměrně na celý plech, ne jako když se snažíte stejného efektu docílit roztíráním tekutého oleje. Olej se navíc nepřepálí a vytvoří trvalý film, díky kterému půjde cukroví po upečení snadno odloupnout od plechu. Nakonec ještě dodejme, že umývání je hračka!
Raději olej rostlinný?
Máte-li v oblibě spíše kvalitní čistý rostlinný olej, také jej na stránkách www.olejedokuchyne.cz najdete. Je uchováván stejně jako všechny ostatní oleje v nádobě pod vysokým tlakem. Jeho nanášení je jednoduché jako u Mistra pekaře a Easy cook. I v tomto případě na přichycení dobrot na plech můžete klidně zapomenout.
Olivový Antonios
Nakonec to nejlepší a nejzdravější, řada Antonios Oliv Oil. Každý gurmán si přijde na své, sáhněte po čistém olivovém oleji, s česnekovou nebo i bylinkovou variantou. Jde o 100 % olivové oleje s vynikající chutí a vysokou výživovou hodnotou. Jejich výhodou je trvanlivost a odolnost vůči vysokým teplotám. Určitě jej můžete využít při pečení cukroví, ale také při přípravě Štědrovečerní večeře. Rybám dodá olivový olej skvělou chuť a i do bramborového salátu se bude hodit.
Máslové aroma
Cukroví provoní Cook´n bake s máslovou příchutí. Tento olej ve spreji ušetří práci i po Vánocích, když dostanete chuť na bábovku nebo jiný pečený moučník. Jeho používání je pohodlné a hlavně s ním ušetříte. Jen si to představte, vezmete pečící formu, do druhé ruky sprej, na formu nastříkáte jemnou vrstvu oleje a je to. Ruce si vůbec nezamastíte a s umýváním připečených zbytků bude také amen.
Želatina ve spreji
Jako bonus si, kromě olejů, můžete zakoupit i želatinu ve spreji, což ocení hlavně milovníci ovocných dortů, jejichž příprava je někdy komplikovaná. Nejeden z nás už zažil potíže s výrobou a nanášením želatiny. Chce to prostě cvik a praxi. S želatinou ve spreji to ale zvládne každý začátečník, protože se zkrátka rovnoměrně nanese a neudělá ty klasické hrudky nebo bublinky a váš výtvor bude vypadat jako od profesionála.
Závěrem dodejme, že náš redakční test těchto výrobků dopadnul výborně a určitě je všem našim uživatelům vřele doporučujeme! Pro ty, kdo jste si našetřili zlaťáky a čekáte, že se před Vánoci dočkáte dárečků, máme překvapení. Olejedokuchyně.cz nám pro vás darovaly praktické balíčky pro vánoční pečení cukroví a jiné delikatesy, jenž letos připravujete pro sváteční tabuli.
Tatiana 17. 11. 2011, 14:32
Angel 666 20. 11. 2011, 22:56
Sonia005 22. 11. 2011, 13:52