Při čtení článku o hubnutí od Ajajy jsem se dostala až k olivám. A donutilo mne to k zamyšlení, co vlastně obsahují a co onich vím, krom toho, že jich mám slušnou spotřebu. A dozvěděla jsem se dost nového.
Oliva je plodem olivovníku, jehož kolébkou je Asie. Dnes se s ním běžně setkáme ve středozemních oblastech Evropy. Kromě zelených oliv, které se sklízejí na podzim, existují i tmavé olivy sklízené začátkem prosince. Nejde o odlišnou odrůdu. Zelené olivy jsou jen nezralou formou oliv tmavých.
Vyrábí se z nich velmi kvalitní olivový olej a používají se také v různých jídlech. Kvality oliv a olivového oleje využívali již staří Řekové. Olivy mají podle vědců velmi kladný vliv na lidský organismus. Díky svým detioxidačním účinkům hrají velkou roli v boji proti stárnutí, civilizačním a srdečním chorobám, pomocí olivového oleje lze pomoci v léčbě mnohých kožních onemocněních. Zlepšují trávení a chuť k jídlu. Několik oliv před hlavním jídlem pomůže zvýšit hladinu žaludečních šťáv a tak urychlit trávení.
No tak to jsem opravdu netušila, že zelená a červená oliva je jedno a totéž, ale zralé či nezralé! A vida - má vliv na trávení, čili, má vliv na hubnutí, detoxikace a tolik nemocí usměrňuje. Jen s tou chutí k jídlu, té mám na rozdávání!
Informace o plodu olivy je z wikipedie.
Podotýkám, že v Praze je oliva na každém kroku, jen jeďte na Prosek ! A všude. I já mám od rodičů jednu na zahradě, ale takové krásné, jak bonsaje tedy ne, jen při květu voní celá ulice.
Ajaja 15. 01. 2010, 18:29
Roxana 15. 01. 2010, 19:46
Ajaja 16. 01. 2010, 07:29
Angel 666 05. 02. 2010, 20:48
Ajaja 06. 02. 2010, 07:20
tepito 20. 02. 2010, 13:04
Ajaja 20. 02. 2010, 18:23
tepito 20. 02. 2010, 18:45
Angel 666 21. 02. 2010, 09:13
tepito 21. 02. 2010, 09:28
Roxana 21. 02. 2010, 12:25
Angel 666 21. 02. 2010, 14:09
Roxana 21. 02. 2010, 14:39
tepito 22. 02. 2010, 09:50
Roxana 22. 02. 2010, 10:53
Ajaja 22. 02. 2010, 20:06