Poctivé hamburgery

Kdyby nebylo tak chladné počasí, určitě byste už vytahovali gril, jen abyste už konečně rozjeli další grilovací sezónu. Vůbec se vám nedivíme, protože na čerstvém vzduchu prostě všechno chutná mnohem lépe. A co teprve domácí a s láskou připravené hamburgery. No prozatím si je můžeme připravit v troubě, ale určitě je pak vyzkoušejte na grilu, stojí to za to.

#damejidlo-siroky 

Domácí hamburgry

Mezi pekingským a čínským zelím je rozdíl. Čínské zelí je prapředkem pekingského a liší se hlavně tím, že nemá pevnou hlávku, ale listovou růžici. Listy jsou řapíkaté a tmavě zelené. Od pekingského zelí se liší i tím, že ho můžeme sklízet postupně - doslova po listech. Také se snadněji pěstuje.


Pekingské zelí je bohatým zdrojem vitamínu C. Dále obsahuje karoten, niacin, vitamín B1, B2 a B3 a najdeme v něm i dostatečné množství vápníku, hořčíku, železa, draslíku i sodíku. Má hojivé účinky a prospívá především našemu zažívání. Navíc posiluje imunitu a je také oblíbenou surovinou při redukčních dietách.

Lahůdkový cheeseburger


Gouda je polotvrdý či tvrdý sýr. Původně pochází z Holandska, ale dnes je již vyráběn i ve Francii, Švédsku nebo Belgii. Je žluto-oranžové barvy, vzniká z kravského mléka a množství tuku v sušině může být až 50 %. Tento sýr máme v oblibě díky smetanově jemné máslové chuti. Navíc má krupičkovitou konzistenci a pikantní chuť.


Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Avokádo ohromně prospívá našemu zdraví a kromě toho i skvěle chutná. Jelikož je bohatým zdrojem kyseliny olejové, pomáhá snižovat riziko vzniku zánětů a je také účinným bojovníkem proti rakovině.


Najdeme v něm dokonce větší množství draslíku, než najdeme v banánech. Obsahuje také značné množství vlákniny, což pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. A pokud chcete zhubnout, měli byste avokádo do svého jídelníčku zařadit častěji.




#tescoma-velmi-siroky 
přidejte na:

10. 05. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář