Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, cibuli na menší kousky a společně nasekáme v mixéru nahrubo. K masu přidáme hořčici, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíci kečupu a většinu citronové šťávy. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Navlhčíme si ruce a ze směsi vytvoříme čtyři burgry. Na hodinu je vložíme do lednice, aby ztuhly. Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky a v misce zakápneme citronovou šťávou a odstavíme.
Pánev rozehřejeme a potřeme ji olejem. Burgry opečeme nejméně 5 minut po každé straně, aby na povrchu zezlátly a dobře se propekly i uvnitř.
Rozehřejeme gril v troubě na nejvyšší teplotu. Housku rozkrojíme, spodní část potřeme zbylou zakysanou smetanou, poklademe dobře omytými salátovými listy. Na ně položíme burgry, nakrájené plátky avokáda, cibuli a kousky gorgonzoly. Vše přesuneme na plech a vložíme na pár minut pod gril, až se sýr rozpustí. Podáváme přiklopené druhou částí housky.
23. 06. 2011