Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Obtížnost Čas přípravy
1h 10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1380 kalorií 5.0g cukrů 27.0g tuků 131.0g bílkovin

Příprava

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, cibuli na menší kousky a společně nasekáme v mixéru nahrubo. K masu přidáme hořčici, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíci kečupu a většinu citronové šťávy. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Navlhčíme si ruce a ze směsi vytvoříme čtyři burgry. Na hodinu je vložíme do lednice, aby ztuhly. Červenou cibuli nakrájíme na tenké plátky a v misce zakápneme citronovou šťávou a odstavíme.
Pánev rozehřejeme a potřeme ji olejem. Burgry opečeme nejméně 5 minut po každé straně, aby na povrchu zezlátly a dobře se propekly i uvnitř.
Rozehřejeme gril v troubě na nejvyšší teplotu. Housku rozkrojíme, spodní část potřeme zbylou zakysanou smetanou, poklademe dobře omytými salátovými listy. Na ně položíme burgry, nakrájené plátky avokáda, cibuli a kousky gorgonzoly. Vše přesuneme na plech a vložíme na pár minut pod gril, až se sýr rozpustí. Podáváme přiklopené druhou částí housky.


Přidat na Pinterest
Sonia005

23. 06. 2011, Recept navštíven: 2519x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo vynikajuci kurací burger

21. 05. 2017, 20:55

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
burger je chuťovo fajn

12. 06. 2017, 11:07

Přidat komentář
Svetlana
vyborný burger

Svetlana 22. 05. 2016, 18:37

Facebook komentáře