Lahůdkový cheeseburger
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ze všeho nejdřív si oloupeme cibuli, nakrájíme na plátky a na pánvi potřené olivovým olejem smažíme 10-15 minut. Cibule jakoby "zhadrovatí" a lehce se připéká, poté zalijeme acetem a zasypeme třtinovým cukrem a smažíme dalších 5 minut. Mezitím co se nám smaží cibule, v rendlíku si rozpustíme nivu a mléko, neustále mícháme, dokud se niva nerozpustí. Poté necháme nivovou omáčku a cibuli zchladnout. Mezitím co nám omáčka i cibule chladne, připravíme si maso. Hovězí mleté maso zakápneme worcesterem, posolíme a opepříme a promícháme. Necháme asi 2 minutky odležet a poté vytvarujeme 4 placky o výšce max. 1cm. Na pánvi potřené olivovým olejem si osmahneme placky 4 minuty z jedné strany a poté další 4 minuty ze strany druhé. Jakmile placky (burgery) otočíme, položíme na ně plátek sýra a necháme rozpustit. Než se nám sýr rozpustí, rozřízneme housky podélně a řeznou strany potřeme olivovým olejem. Na suché pánvi opečeme řezné strany housky a poté můžeme podávat. Spodní část housky poklademe zkaramelizovanou cibulí, potřeme omáčkou a na omáčku dáme maso. Poté poklademe rajčetem nakrájeným na plátky a přikryjeme vrchní částí housky. Můžeme podávat s čerstvým salátem.
Sonia00529. 09. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: dle receptu
Sonia005 08. 01. 2013, 21:28