Pomeranč na 3x

Plátky těchto oranžových citrusů patří mezi sváteční ozdoby již několik stovek let. Jejich využití nezůstává jen u dekorace. Je obecně známo, že se konzumují pro získání potřebných vitamínů. Obzvlášť během zimy. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější recepty. Sladké, ale přesto zdravé a voňavé kousky jídel, které se nemusíte bát vyzkoušet.

#butlers 

Plněná pomerančová kůra

Pomeranče patří mezi citrusy původem z tropických oblastí. Obsahují vitamín C. Dokonce ovlivňují stav pleti a pokožky. Okvětní plátky těchto citrusů mají lékařské využití při horečkách nebo astmatu. Samotné květy lze najít jako doplňující složku velkého množství čajů.


Slupka plodů má také své využití. Ta se lisuje pro získání esenciálních olejů, které se používají v kosmetickém průmyslu. Vy jí můžete použít jednoduše jako misku!






Pomerančové muffiny

Pomerančová kůra se používá při výrobě kandovaného ovoce nebo jako ozdoba nejrůznějších pokrmů. Nejčastěji pak dezertů. Je plná vlákniny a aromatických látek. Podporuje tráveníimunitu, ale také pomáhá při problémech s dýchacími cestami. Navíc je vhodná pro jedince s vyšší hladinou cholesterolu.


Jak nejlépe propojit něco sladkého se zdravím? Zkuste to úspěšně s těmito muffiny. Aromatická vůně i chuť dodržují to, co už na pohled slibují - dokonalost!




Pomerančový dortík

Věděli jste, že šťáva z pomerančů obsahuje velké množství vitamínů C, E a skupin B, dále velké množství draslíku, selenu, vápníku a dalších prospěšných minerálů?


Používá se nejen k výrobě nápojů jako jsou limonády, koktejly, či míchané drinky, ale také při výrobě sladkého těsta, krémů, želé, masových omáček nebo k rybám. Tato šťáva se neředí, nesladí ani nijak chemicky neupravuje, a proto je vhodná k přípravě této sladké tečky na závěr.





#tescoma-siroky 
přidejte na:
Šéfredaktor

02. 01. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář